Mehedinţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi trei primării au conturile blocate din cauza datoriilor

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin şi trei primării din Mehedinţi au conturile blocate din cauza datoriilor, reprezentanţii unităţii sanitare spunând că arieratele, care ajung la un milion de lei, vor fi achitate după 20 ianuarie.

113 afișări
Imaginea articolului Mehedinţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi trei primării au conturile blocate din cauza datoriilor

Mehedinţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi trei primării au conturile blocate din cauza datoriilor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Administraţiei Fiscale Mehedinţi, Sever Iriza, conturile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin şi ale primăriilor Burila Mare, Eşelniţa şi Prunişor au fost blocate din cauza arieratelor.

"Există la nivelul judeţului, în acest moment, trei unităţi administrativ teritoriale: comuna Burila Mare, Eşelniţa şi Prunişor, care au conturile blocate. De asemenea, Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin are la momentul actual conturile blocate. Situaţia se va debloca atunci când sumele datorate sau arieratele vor fi achitate", a declarat Sever Iriza.

Iriza a adăugat că la Primăria Prunişor conturile au fost blocate, întrucât funcţionarii nu au reuşit să întocmească actele pentru decontarea unor lucrări, iar în momentul în care acestea se vor trimite, situaţia va reveni la normal.

În ceea ce priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţă, datoriile acumulate în anul 2013 ajung la un million de lei, suma de aproximativ 500.000 de lei trebuind achitată furnizorilor de medicamente.

Reprezentanţii spitalului din Drobeta Turnu Severin au declarat, joi, că arieratele vor fi achitate după 20 ianuarie, când unitatea va primi contravaloarea contractului de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi.

Blocarea conturilor nu a afectat salariile personalului din unitatea sanitară, ci doar plăţile către furnizorii de utilităţi şi medicamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici