Meleşcanu: Din punctul meu de vedere, nu e nevoie de numirea unu nou director SIE înainte de alegeri

Fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu a declarat, marţi, că, în opinia sa, nu este necesară numirea unui nou director al Serviciului înainte de alegerile prezidenţiale.

344 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: Din punctul meu de vedere, nu e nevoie de numirea unu nou director SIE înainte de alegeri

Teodor Meleşcanu (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu ar trebui să numească un nou şef al SIE până la alegeri, el a răspuns: ”Din punctul meu de vedere, dacă mă întrebaţi, strict profesional, nu este nevoie”.

El a amenţionat că, înainte de a-şi da demisia, l-a delegat pe generalul Silviu Predoiu să conducă interimar SIE. ”Această comunicare am pus-o şi în scrisoarea pe care am adresat-o preşedintelui Traian Băsescu”, a adăugat Meleşcanu.

Preşedintele Traian Băsescu nu are niciun fel de legitimitate să mai propună ceva, astfel că noul şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) trebuie propus Parlamentului de către viitorul preşedinte al ţării, a declarat luni liderul PSD, premierul Victor Ponta.

"Opinia mea este că actualul preşedinte, domnul Băsescu, nu are niciun fel de legitimitate să mai propună ceva şi că, bineîneţeles, noul preşedinte, în decembrie, va propune majorităţii parlamentare - pentru că e nevoie de un vot al Parlamentului - un nou şef de Serviciu de Informaţii Externe. Deocamdată, primul adjunct are toată competenţa şi atribuţiile necesare pentru ca încă două luni, sau cât mai durează, cât mai are domnul Băsescu, vreo două luni, să conducă foarte bine", a spus Ponta.

El a adăugat că adjunctul directorului SIE, care asigură conducerea serviciului în această perioadă, este o persoană cu experienţă şi a mai condus instituţia ca interimar în 2006.

Generalul Silviu Predoiu, adjunct al directorului Serviciului de Informaţii Externe, asigură conducerea Serviciului după demisia din funcţie a directorului Teodor Meleşcanu, conform unui comunicat al SIE, postat pe site-ul instituţiei. Generalul Predoiu este adjunct al directorului SIE din 2005.

Teodor Meleşcanu şi-a depus marţi, la BEC, candidatura ca independent pentru alegerile prezidenţiale, fiind susţinut de Partidul Dreptăţii Sociale şi o serie de organizaţii ale societăţii civile.

Meleşcanu a demisionat luni din funcţia de director al SIE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici