Video Mesajul Patriarhului Daniel de Crăciun şi Anul Nou: Să ne gândim şi la românii din diaspora

Patriarhul Daniel a transmis, vineri, un mesaj video către toţi credincioşii, prin care îndeamnă, în preajma Naşterii Domnului, la pace sufletească, bucurie şi binevoiri între oameni, fiind o sărbătoare a milostivirii.

260 afișări

„Sărbătoarea Naşterii Domnului sau Crăciunul este sărbătoarea prin care prăznuim iubirea smerită a lui Dumneazeu faţă de oameni. Dumnezeu cel veşnic trimite pe Fiul Său în lume, se face om pământean pentru ca pe pământeni să îi ridice la viaţa veşnică cerească. (..) Sărbătoarea naşterii Domnului este o sărbătoare a preaslăvirii lui Dumnezeu care se face om din iubire pentru oameni, pentru mântuirea lor, o sărbătoare a păcii sufleteşti, a bucuriei sau a buneivoiri între oameni", reiese din mesajul Patriarhului Daniel.

De asemenea, Preaferictul subliniază importanţa dăruirii iubirii şi milostivirii pentru toţi cei dragi, dar şi pentru cei neajutoraţi.

"Cel care dăruieşte semenilor săi umple sufletul său de iubirea milostivă a lui Dumnezeu. În aceste zile suntem chemaţi să îi ajutăm pe cei săraci, pe cei bătrâni, pe oamenii bolnavi, însinguraţi, neajutoraţi, să răspândim în jurul nostru pace şi bucurie din pacea şi bucuria lui Hristos”, se mai arată în mesajul Patriarhului.

Acesta a mai menţionat că este foarte important ca, în această perioadă, să ne gândim şi la românii din diaspora şi să "îi pomenim în rugăciunile noastre şi trebuie să arătăm semne de frăţietate şi de comuniune românească".

„Cu prilejul sărbătorii naşterii Domnului nostru Isus Cristos, Anului Nou şi Botezului Domnului, vă dorim tuturor sănătate şi mântuire, pace şi bucurie întru mulţi şi binecuvântaţi ani”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici