Meta, proprietarul Facebook, îngheaţă planurile de a construi un centru de date în Olanda

Meta, compania care deţine Facebook, a anunţat marţi că îşi suspendă planurile de a construi un centru de date gigant în Olanda, ca urmare a opoziţiei politice, scrie Reuters.

358 afișări
Imaginea articolului Meta, proprietarul Facebook, îngheaţă planurile de a construi un centru de date în Olanda

Meta, proprietarul Facebook, îngheaţă planurile de a construi un centru de date în Olanda

Măsura vine la o săptămână după ce Senatul olandez a adoptat o moţiune prin care cere guvernului premierului Mark Rutte să "îşi folosească puterile" pentru a bloca temporar construcţia sitului din oraşul nordic Zeewolde, situat la 50 km est de Amsterdam.

"Având în vedere circumstanţele actuale, am decis să ne oprim eforturile de dezvoltare în Zeewolde", a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-un comunicat.

Oraşul aprobase în decembrie planurile de construire a celei mai mari facilităţi de acest tip din Olanda, de unde Facebook, Instagram şi WhatsApp ar fi deservit utilizatorii din întreaga Europă.

Aceasta urma să utilizeze 1,38 gigawaţi oră (GWh) de electricitate şi să acopere 166 de hectare de teren agricol, urmând să funcţioneze cu energie verde şi să creeze 400 de locuri de muncă permanente.

Cu toate acestea, proiectul a întâmpinat opoziţia unor activişti de mediu care nu doresc ca oferta limitată de energie durabilă generată în Olanda să fie folosită de o companie multinaţională. Unii locuitori din Zeewolde au declarat că au simţit că vocea lor nu a fost ascultată în procesul de autorizare.

Moţiunea Senatului a cerut guvernului să amâne construcţia până când se va conveni asupra unei politici guvernamentale privind centrele de date.

"După ce a fost invitată în 2019 de către guvernul local, provincial şi naţional să ia în considerare o investiţie într-un centru de date în Olanda şi în special în Zeewolde, Meta a preconizat un parteneriat puternic care ar aduce locuri de muncă şi beneficii pentru comunitate în regiune", a declarat purtătorul de cuvânt.

Compania a lăsat uşa deschisă pentru reluarea proiectului, spunând că va continua să coopereze cu municipalitatea cu privire la ceea ce trebuie făcut în continuare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
meta,
olanda,
proiect

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici