Metodă inedită de contrabandă: Ţigări "paraşutate" peste graniţă din motodeltaplan

Aproximativ 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost aduse în ţară din Ucraina cu un motodeltaplan, doi tineri care aşteptau să preia coletele, de pe Vârgul Rotundu, la o altitudine de peste 1.200 de metri, fiind reţinuţi, duminică, de poliţiştii de frontieră maramureşeni.

565 afișări
Imaginea articolului Metodă inedită de contrabandă: Ţigări "paraşutate" peste graniţă din motodeltaplan

Metodă inedită de contrabandă: Ţigări "paraşutate" peste graniţă din motodeltaplan

Zece colete învelite în folie de culoare neagră în care erau ţigări de contrabandă de provenienţă ucraineană au fost aruncate din motodeltaplan în zona Vârful Rotundu din munţii Ignişului, apoi aparatul de zbor s-a îndreptat spre Ucraina, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră..

Doi tineri aşteptau să preia coletele la aproximativ 400 de metri de locul în care au fost aruncate. Unul dintre aceştia, în vârstă de 21 de ani, a fost prins de poliţiştii de frontieră maramureşeni, celălalt reuşind să fugă în pădure. La scurt timp a mai fost reţinută o tânără care mergea spre locul de preluare a ţigărilor cu un autoturism de teren.

În urma verificărilor făcute în zonă, poliţiştii de frontieră au mai găsit încă 30 de colete ambalate în folie de culoare neagră, identice cu cele aruncate din motodeltaplan.

Cele aproximativ 20.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană găsite în 40 de colete, în valoare de 174.000 de lei, au fost confiscate, iar cei doi tineri sunt cercetaţi pentru contrabandă.

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au anunţat autorităţile ucrainene, pentru depistarea persoanelor care au transportat ţigările cu motodeltaplanul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici