Metodă inedită de furt: Doi tineri au furat 10.000 lei dintr-un bancomat cu o pensetă

Doi tineri care au furat 10.000 de lei, miercuri, dintr-un bancomat din centrul municipiului Constanţa, folosind o pensetă, au fost prinşi de poliţişti. Modul inedit prin care au reuşit să sustragă banii din bancomat a reuşit să îi uimească pe oamenii legii.

1282 afișări
Imaginea articolului Metodă inedită de furt: Doi tineri au furat 10.000 lei dintr-un bancomat cu o pensetă

Metodă inedită de furt: Doi tineri au furat 10.000 lei dintr-un bancomat cu o pensetă (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, cei doi tineri din Mangalia, în vârstă de 20 şi 22 de ani, au fost prinşi, miercuri dimineaţă, în dreptul unui ATM de pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Constanţa, la scurt timp după ce au scos bani din bancomat cu ajutorul unei pensete din metal.

Asupra lor a fost găsită suma de 10.000 de lei, provenită din bancomatul respectiv.

Anchetatorii spun că modul de operare al celor doi este inedit. Astfel, aceştia foloseau un card valid, emis pe numele unuia dintre ei, pentru a retrage o sumă mică de bani, după care blocau fanta prin care era eliberat numerarul. Ulterior, introduceau din nou cardul, solicitau o sumă mare, însă în momentul în care bancomatul număra banii şi se pregătea să-i elibereze, aceştia anulau operaţiunea, dar cu o pensetă scoteau afară bancnotele.

În acest mod obţiuneau banii ceruţi, dar suma rămânea şi în contul respectiv.

Oamenii legii mai spun că acest mod de operare a fost folosit şi în străinătate, în special în Franţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici