Michael Owen ar vrea să „schimbe ochii” cu fiul său care are o boală oculară incurabilă

  • Fostul mare fotbalist Michael Owen susţine că ar fi dispus să facă orice pentru fiul său care are o boală incurabilă a ochilor.
  • În urmă cu mai mulţi ani, copilul a fost diagnosticat cu Stargardt, o afecţiune genetică rară.
  • Familia a reuşit să treacă peste şocul iniţial.
1203 afișări
Imaginea articolului Michael Owen ar vrea să „schimbe ochii” cu fiul său care are o boală oculară incurabilă

Michael Owen ar vrea să „schimbe ochii” cu fiul său care are o boală oculară incurabilă

Fostul fotbalist a dezvăluit că diagnosticul bolii Stargardt a fost o „lovitură de ciocan”. Legenda Liverpool a vorbit deschis alături de fiul său, James, în vârstă de 17 ani, care a fost diagnosticat cu afecţiunea degenerativă a ochilor când avea doar opt ani.

Michael Owen a spus că şi-ar „schimba ochii” cu fiul său adolescent într-o clipă dacă ar fi posibil să-l facă să vadă din nou şi să „îi îndepărteze durerea”.

„Va putea să conducă? Va putea munci? Ce locuri de muncă vor fi pentru el? Aceste lucruri vă trec prin minte", a spus Owen într-un podcast BBC.

El a adăugat că va „plăti fiecare cent” şi „va merge în celălalt capăt al lumii” pentru a repara ochii fiului său.

James a relatat că se străduieşte să vadă detaliile, în special culorile şi luminile diferite. Vederea lui periferică este bună, dar s-ar putea deteriora în timp. James a reuşit să treacă peste verdictul medicilor. A rămas pozitiv în aceşti ani, iar dintre cei patru copii sunt cel mai puţin îngrijorat de viitorul lui, a relatat Owen.

„Este puternic mental şi pozitiv în ceea ce priveşte lucrurile, are o mentalitate grozavă. Starea lui nu îl va opri”, a declarat Michael Owen.

O perioadă James a jucat futsal, dar în prezent doreşte să „se concentreze pe afaceri”, sperând să devină un om de afaceri de succes în viitor.

Stargardt, o afecţiune a ochiului care provoacă neclaritate în partea centrală a ochiului, este în prezent incurabilă, Cercetătorii studiază terapii genetice şi pe bază de medicamente pentru a o combate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici