Mii de elevi din Bistriţa încep şcoala în şantiere

Mii de elevi care învaţă în cinci şcoli din Bistriţa, cele mai mari din oraş, vor avea programul şcolar modificat sau vor merge temporar la alte şcoli. În şcolile lor se lucrează, după ce Primăria a accesat finanţări pentru reabilitare, care depăşesc 100 de milioane de lei.

125 afișări
Imaginea articolului Mii de elevi din Bistriţa încep şcoala în şantiere

Mii de elevi din Bistriţa încep şcoala în şantiere

Conducerile şcolilor din Bistriţa aflate în reabilitare urmează să stabilească zilele acestea, împreună cu Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud, un program în care elevii îşi vor putea ţine orele, existând posibilitatea ca o parte dintre aceştia să fie mutaţi, provizoriu, în alte şcoli.

Primarul din Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu, spune că probleme există acolo unde instituţiile de învăţământ au o singură clădire care intră în reabilitare, iar în cazul altor şcoli care au două sau trei clădiri copiii vor fi mutaţi şi vor merge la ore în schimburi.

„Sunt cinci şcoli în reabilitare şi posibil să intre şi Colegiul Naţional Liviu Rebreanu. S-ar putea ca nu numai aceste şcoli să îşi modifice programul cursurilor, ci şi altele. Totul depinde de Inspectoratul Şcolar. Am purtat discuţii cu doamna inspector şcolar general pe această temă, directorii şcolilor respective au temă să vină zilele acestea cu programul, astfel încât în momentul în care predăm amplasamentul să se ştie exact unde se vor ţine orele şi fiecare ce are de făcut. Probleme sunt la şcolile care au o singură clădire şi unde nu se pot desfăşura şi cursuri şi reparaţii simultan. Acolo trebuie găsite soluţii”, a spus Ovidiu Creţu.

În oraşul Bistriţa se fac lucrări în două licee şi trei şcoli gimnaziale, valoarea totală a investiţiilor depăşind 100 de milioane de lei.

Acestor unităţi de învăţământ li s-ar putea alătura, spre finalul anului, şi cel mai mare colegiu din Bistriţa – Colegiul Naţional Liviu Rebreanu, o clădire monument istoric pentru care Guvernul a alocat 54 de milioane de lei şi urmează licitaţia organizată de Compania Naţională de Investiţii. Se va reabilita clădirea care are 28 de săli de clasă, laboratoare şi amfiteatre, toate vor fi dotate cu echipamente de ultima generaţie, investiţiile vizând şi reabilitarea parcul dendrologic.

Taguri:
elevi,
şcoli,
şantier

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici