Mii de oameni participă la manifestările de la Ţebea

Aproximativ cinci mii de persoane participă, duminică, la Ţebea, judeţul Hunedoara, la tradiţionala serbare naţională care are loc la mormântul lui Avram Iancu, în inima Ţării Moţilor.

731 afișări
Imaginea articolului Mii de oameni participă la manifestările de la Ţebea

Mii de oameni participă la manifestările de la Ţebea (Imagine: Cristi Vatafu/Mediafax Foto)

La ceremonie sunt prezenţi şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, preşedintele PNL, Crin Antonescu, Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, secretarul gneral al PSD Liviu Dragnea şi parlamentari de Hunedoara.

Manifestările au început cu o ceremonie religioasă, urmând să fie dat onorul militar, iar apoi vor fi depuse coroane de flori la mormântul lui Avram Iancu.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, în zona cimitirului unde are loc ceremonia religioasă se află peste o mie de oameni, iar în întreaga zonă a Complexului Istoric din Ţebea unde se desfăşoară manifestările sunt apoape 5.000 de persoane.

Festivităţile oficiale vor fi urmate de un spectacol folcloric susţinut de formaţii şi interpreţi de muzică populară.

Avram Iancu, unul dintre conducătorii revoluţiei de la 1848-1849 din Transilvania, s-a născut în anul 1824, la Vidra, în Munţii Apuseni, într-o familie de moţi înstăriţi. A studiat dreptul la Cluj şi a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Criş, fiind îngropat la Ţebea, judeţul Hunedoara, lângă "Gorunul lui Horea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici