Mii de prahoveni fără apă potabilă, după ce a fost furat un transformator

Mii de oameni din trei localităţi din judeţul Prahova nu beneficiază de alimentare cu apă potabilă, duminică, după ce persoane necunoscute au furat un transformator care alimenta cu energie electrică o staţie de pompare a apei, acesta fiind al doilea astfel de incident produs în ultimele săptămâni.

162 afișări
Imaginea articolului Mii de prahoveni fără apă potabilă, după ce a fost furat un transformator

Mii de prahoveni fără apă potabilă, după ce a fost furat un transformator (Imagine: Shutterstock)

Potrivit poliţiei Prahova, persoane necunoscute au sustras, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un transformator care asigura alimentarea cu energie electrică a unei staţii de pompare a apei, în urma furtului aproximativ 5.000 de locuitori din mai multe localităţi rămânând fără alimentare cu apă potabilă.

Purtătorul de cuvânt al Electrica Muntenia Nord - sucursala Prahova, Marian Popa, a declarat că societatea care furnizează energie electrică a fost anunţată duminică dimineaţă despre furtul transformatorului.

Reprezentantul Electrica a precizat că transformatorul sustras este amplasat pe un câmp, într-o zonă izolată de pe raza localităţii Bălţeşti şi că alimenta cu energie electrică pompele care asigurau furnizarea cu apă în comunele Gornet, Podenii Noi şi parţial în comuna Bălţeşti.

Marian Popa a afirmat că transformatorul era sudat de stâlpul metalic pe care era amplasat şi că, ulterior, carcasa metalică a transformatorului a fost găsită, din interior lipsind componentele din cupru. Potrivit sursei citate, un astfel de transformator este evaluat la peste 3.000 de euro, iar la centrele de colectare a materialelor reciclabile cuprul sustras din transformator valorează puţin peste 2.000 de lei.

Acesta este al doilea astfel de furt produs în judeţul Prahova de la începutul anului.

La începutul lunii februarie, peste 16.000 de persoane din localităţile Boldeşti Scăieni şi Lipăneşti nu au avut apă timp de peste 12 ore după ce persoane necunoscute au furat transformatorul care asigura alimentarea cu energie a unei staţii de pompare. Şi în acel caz carcasa transformatorului furat a fost găsită în apropierea locului în care fusese amplasat, din interior lipsind componentele din cupru.

Purtătorul de cuvânt al Electrica a precizat că anul trecut peste 20 de astfel de furturi s-au produs în Prahova şi că în niciunul dintre cazuri hoţii nu au fost găsiţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici