Mii de turişti petrec minivacanţa de Sfânta Maria în staţiunile de pe Valea Prahovei

Mii de turişti petrec minivacanţa de Sfânta Maria în staţiunile de pe Valea Prahovei, la telecabina din Buşteni oamenii aşteptând peste două ore la coadă pentru a urca pe platoul Bucegi, iar autorităţile locale au pregătit diverse evenimente, de la concerte de muzică clasică la concursuri de enduro.

172 afișări
Imaginea articolului Mii de turişti petrec minivacanţa de Sfânta Maria în staţiunile de pe Valea Prahovei

Sfinxul (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Hotelierii şi proprietarii de vile şi pensiuni din staţiunile de pe Valea Prahovei nu au scos la vânzare oferte speciale pentru weekend-ul prelungit, prilejuit de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului sau Sfânta Maria. Cu toate acestea, mii de turişti se află în staţiunile de pe Valea Prahovei.

Primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin, a declarat sâmbătă că locurile de cazare din staţiune sunt ocupate aproape în totalitate şi că preţurile variază între câteva zeci de lei şi câteva sute de lei pe noapte.

Zeci de turişti aşteaptă, sâmbătă, la coadă, la telecabina din Buşteni, pentru a urca pe platoul Bucegi.

Potrivit şefului de instalaţie al Telecabinei Buşteni, Gabriel Panac, telecabina funcţionează după programul normal, iar de la ora 8.00 câteva sute de turişti au urcat deja pe munte, în timp ce alte câteva zeci aştepteaptă la coadă. El a apreciat că timpul de aşteptare poate ajunge şi până la două ore.

Şeful de instalaţie al telecabinei din Buşteni a precizat că ultima cursă a telecabinei va urca din Buşteni către platoul Bucegi la ora 16.30, iar la coborâre telecabina va funcţiona până când vor fi preluaţi toţi turiştii care vor aştepta în staţie.

Tot la Buşteni, în acest weekend se desfăşoară, pe Valea Cerbului, un concurs de enduro-cross, dedicat celor care iubesc sporturile extreme.

De asemenea, în staţiunea Buşteni au loc, în această perioadă, zilele culturale ale staţiunii, precum şi un salon de umor.

Mii de turişti se află şi în staţiunea prahoveană Sinaia. În acest weekend, la Sinaia, se desfăşoară un concurs de mountain bike şi Festivalul de muzică clasică "Enescu şi muzica lumii".

În cadrul acestui festival sâmbătă seară, în parcul din centrul staţiunii Sinaia, va avea loc, începând cu ora 19.00, un concert de muzică clasică, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici