Protestul minerilor a luat sfârşit după şapte zile în subteran. Cei 70 de angajaţi ai Minei Lupeni, aduşi la lumină cu promisiunea drepturilor salariale

  • Cei 70 de mineri blocaţi de 7 zile în subteran, în Mina Lupeni, din judeţul Hunedoara, au ieşit la suprafaţă, luni seara.
  • Aceştia au primit asigurări că drepturile salariale le vor fi achitate.
  • „M-am pus în genunchi la ieşirea din mină”, a spus unul dintre ortaci, când a revenit la suprafaţă.
1710 afișări
Imaginea articolului Protestul minerilor a luat sfârşit după şapte zile în subteran. Cei 70 de angajaţi ai Minei Lupeni, aduşi la lumină cu promisiunea drepturilor salariale

FOTO: Profimedia. Notă: Imagine utilizată în scop ilustrativ. Persoanele din fotografie nu au legătură cu subiectul articolului.

Porţile Minei Lupeni s-au deschis cu puţin timp înainte de ora 20.00, când au început să iasă minerii care se blocaseră în subteran pentru că aveau salarii şi drepturi restante de mai multe luni.

Ortacii au fost întâmpinaţi de sute de colegi, de familii şi de mai mulţi locuitori din judeţul Hunedoara.

„Mulţumim lui Dumnezeu. M-am pus în genunchi la ieşirea din mină. Numai Dumnezeu mai putea face... Îmi era frică să nu păţească cineva ceva. Chiar dacă mai sunt mici nelămuriri, nu am vrut să pun în pericol viaţa minerilor din subteran. Am decis, împreună cu ei să mergem înainte, să ieşim afară”, a spus unul dintre mineri la ieşirea din Mina Lupeni.

„Vulcanul e cu voi”, „Unitate”, „Cinste lor, cinste lor minerilor”, au scandat oamenii care i-au aşteptat pe mineri să iasă din subteran.

Cei 70 de mineri s-au blocat în subteran în Mina Lupeni, urmă cu 7 zile, ca măsură de protest faţă de neplata drepturilor salariale.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi reprezentanţii minerilor care protestează în Valea Jiului au ajuns, luni, la o înţelegere. Salariile restante şi alte drepturi salariale vor fi plătite pe 25 şi 26 februarie, a anunţat demnitarul. Liderii de sindicat le-au cerut minerilor să oprescă protestul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici