Ministerul Afacerilor Interne: Infracţionalitatea în perioada 24 decembrie - 4 ianuarie, în scădere cu 17% faţă de 2013-2014

Infracţionalitatea înregistrată în perioada 24 decembrie - 4 ianuarie a fost în scădere cu 17% faţă de cea din perioada similară a iernii 2013-2014, în condiţiile unui număr mai mic cu 56% al tentativelor de omor şi cu 14% al faptelor de tâlhărie, au anunţat, duminică, oficialii MAI.

116 afișări
Imaginea articolului Ministerul Afacerilor Interne: Infracţionalitatea în perioada 24 decembrie - 4 ianuarie, în scădere cu 17% faţă de 2013-2014

Ministerul Afacerilor Interne: Infracţionalitatea în perioada 24 decembrie - 4 ianuarie, în scădere cu 17% faţă de 2013-2014 (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

"În urma analizei situaţiei centralizate de Centrul Naţional de Coordonare Integrată a Intervenţiilor, care funcţionează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, a rezultat că, în această perioadă, s-a înregistrat o diminuare a infracţionalităţii sesizate cu 17%, faţă de anul trecut, sens în care concluzionăm că, a fost asigurat un climat de linişte şi siguranţă pentru cetăţeni, gestionându-se cu operativitate orice situaţie de natură a pune în pericol viaţa sau bunurile oamenilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Tot în intervalul 24 decembrie - 4 ianuarie, numărul faptelor grave de tulburare a ordinii publice şi al celor de ultraj contra bunelor moravuri a scăzut cu 50, respectiv 86%. Mai mic faţă de 2013-2014 a fost şi numărul accidentelor rutiere, care a scăzut cu 23%. Numărul persoanelor decedate în accidente rutier a fost cu 44% mai mic, iar cel al răniţilor, cu 13%, a mai precizat Dajbog.

În ultimele două săptămâni, Poliţia Română a identificat 2.198 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, cu 635 mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

Au fost constatate, astfel, 671 de infracţiuni la regimul materiilor explozive, faţă de 398 în anul trecut. Alte domenii cu rezultate importante au fost combaterea evaziunii fiscale şi respectarea regimului prevăzut de codul silvic, fiind constatate mai multe contravenţii decât anul trecut, respectiv 201.

În total, poliţiştii au dat peste 43.000 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de aproximativ 9,5 milioane de lei, şi au confiscat bunuri în valoare de 656.000 lei, în creştere faţă de anul trecut, când valoarea produselor confiscate era în jur de 160.000 lei.

Din totalul şoferilor opriţi de poliţiştii de la Rutieră, 395 au rămas fără permis după ce au fost prinşi băuţi, iar 71, fără certificatul de înmatriculare, pentru lipsa anvelopelor de iarnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici