Video Ministerul Agriculturii va disponibiliza 3.175 de persoane, economisind 127 milioane lei anual

Peste trei mii de persoane vor fi disponibilizate din structura Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unităţilor din subordine, proces din care vor rezulta economii anuale de 127 milioane lei la bugetul de stat, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Mihail Dumitru.

90 afișări

Decizia a fost luată printr-o hotărâre de guvern adoptată în şedinţa de miercuri a Executivului.

"În urma restructurării, din 12.728 de posturi care sunt în prezent în minister şi în unităţile subordonate, s-au redus 3.866 de posturi, din care 691 sunt vacante, iar 3.175 sunt ocupate de personal care va fi disponibilizat. În urma restructurării, vor mai rămâne 9.251 de persoane în structura ministerului şi a unităţilor deconcentrate", a declarat Mihail Dumitru, la finalul şedinţei Executivului.

El a precizat că economiile bugetare rezultate în urma acestei măsuri vor fi de 127 milioane lei anual.

Ministrul a mai precizat că, în urma restructurării şi reorganizării ministerului şi a autorităţilor din subordine, plata rentei viagere, efectuată până în prezent de către Agenţia Domeniilor Statului (ADS), va fi efectuată de la 1 ianuarie 2011 de către Agenţia de Plăţi, deoarece ADS nu mai preia dosare de rentă viageră, ci va efectua numai plata pentru persoanele care deţin carnet de rentier până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici