Ministerul austriac al Educaţiei va asista România la îmbunătăţirea învăţământului profesional

Ministerul Federal al Educaţiei, Artei şi Culturii din Republica Austria va colabora cu ministerul român de resort pentru îmbunătăţirea învăţământului profesional din România, conform unui memorandum semnat, miercuri, la Palatul Victoria.

78 afișări
Imaginea articolului Ministerul austriac al Educaţiei va asista România la îmbunătăţirea învăţământului profesional

Ministerul austriac al Educaţiei va asista România la îmbunătăţirea învăţământului profesional (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Conform documentului semnat de ministrul Pricopie şi ambasadorul Austriei la Bucureşti, Michael Schwarzinger, un grup bilateral de lucru va avea ca sarcină îmbunătăţirea sistemului de formare profesională.

Grupul va analiza sistemul şi reglementările româneşti referitoare la formarea profesională, nevoile de calificare existente şi va prezenta un plan unitar pentru îmbunătăţirea treptată a formării profesionale în România.

Cele două ministere vor îmbunătăţi schimbul de cunoştinţe, experienţă, analize şi recomandări, şi, când este cazul, între alte instituţii relevante de pe piaţa muncii şi sectoare de educaţie şi vor face schimb de informaţii cu privire la legislaţia în domeniul formării profesionale.

Potrivit memorandumului, "din motive practice", grupul de lucru va folosi lirnba engleză ca limbă de lucru.

Atât premierul Victor Ponta, prezent la ceremonia de semnare, cât şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, au apreciat că memorandmul răspunde solicitărilor investitiorilor pentru o mai bună adaptare a şcolii la cerinţele economice şi formarea unei forţe de muncă bine calificate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici