Ministerul Dezvoltării va construi la Poiana Braşov un patinoar de peste 30 de milioane de lei

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului de construcţie a unui patinoar artificial la complexul sportiv naţional Poiana Braşov, o investiţie în sumă totală de 34,4 milioane lei, acoperită de la bugetul de stat şi alte surse de finanţare.

593 afișări
Imaginea articolului Ministerul Dezvoltării va construi la Poiana Braşov un patinoar de peste 30 de milioane de lei

Ministerul Dezvoltării va construi la Poiana Braşov un patinoar de peste 30 de milioane de lei (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Avizul pentru această investiţie, derulată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost acordat în ultima şedinţă de guvern.

Durata de realizare a construcţiei este estimată la 12 luni, iar valoarea investiţiei va putea fi actualizată "potrivit evoluţiei ulterioare a preţurilor", conform hotărârii de guvern.

Patinoarul artificial, în suprafaţă construită desfăşurată de 5.300 metri pătraţi, este gândit ca o sală polivalentă în care să se poată desfăşura orice sport indoor, cu o capacitate de circa o mie de spectatori.

La terminarea lucrărilor, imobilul si terenul aferent vor fi predate pe bază de protocol Consiliului Local al Municipiului Braşov.

Guvernul consideră că, prin punerea în funcţiune a acestui patinoar artificial, se va asigura organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European, dar şi că se va pune accentul pe "dezvoltarea armonioasă a tinerilor prin practicarea sportului".

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat recent că fondurile ministerelor rezervate diferitelor proiecte, precum construcţia de piscine, vor fi reorientate către alte programe, adăugând că el nu are o mare "apetenţă" pentru piscine săpate în diferite localităţi, deoarece România nu este "o ţară de înotători".

El anunţa atunci că vor fi reduse cheltuielile la ministerele care administrează "porţiuni mari" din banul public, precum Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Ministerul Transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici