Ministerul Educaţiei: 17.700 de cereri depuse în prima zi pentru înscrierea în clasa pregătitoare

Ministerul Educaţiei a centralizat, după prima zi de înscriere la clasa pregătitoare, numărul cererilor depuse de către părinţi. Astfel, luni, 27 februarie, s-au depus, la secretariatele şcolilor, peste 17.700 de cereri-tip. Prima etapă de înscrieri se va încheia pe data de 16 martie.

266 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei: 17.700 de cereri depuse în prima zi pentru înscrierea în clasa pregătitoare

"Potrivit datelor înregistrate în sistem, în prima zi de înscriere, luni, 27 februarie, până la ora 18:00, au fost completate la nivel naţional 17.721 de cereri. Dintre acestea, 16.347 cereri (92,2%) vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2017, iar 1.374 de cereri (7,8%), copiii cu vârsta de 6 ani (împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2016)", se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei, remis marţi MEDIAFAX.

Părinţii sau tutorii legali pot completa cererea-tip de înscriere fie online, fie la unitatea de învăţământ în care se doreşte înscrierea copilului, în intervalul orar 8:00 - 18:00 (luni-vineri), respectiv 9:00 - 13.00 (sâmbătă).

"În zilele de 22 şi 23 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, candidaţii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 -30 martie. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 6 aprilie. Între 7 - 13 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere", se explică în comunicatul instituţiei.

La nivel naţional, sunt aproximativ 180.000 de locuri, iar din experienţa anilor precedenţi, se cunoaşte faptul că cele mai bune şcoli sunt cele mai căutate şi foarte mulţi părinţi fac rost vize de flotant pentru ca elevii să prindă un loc la şcoala dorită.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici