Ministerul Educaţiei: 233 de candidaţi eliminaţi la bacalaureat, cei mai mulţi în Mehedinţi, Bucureşti şi Constanţa

Ministerul Educaţiei indică 233 de candidaţi eliminaţi, luni, la proba scrisă la limba şi literatura română, cei mai mulţi fiind în Mehedinţi, Bucureşti şi Constanţa.

1188 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei: 233 de candidaţi eliminaţi la bacalaureat, cei mai mulţi în Mehedinţi, Bucureşti şi Constanţa

Ministerul Educaţiei: Aproape 230 de candidaţi eliminaţi la bacalaureat, 29 în Bucureşti (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a finalizat situaţia privind candidaţii eliminaţi la prima probă a examenului de bacalaureat 2011. Astfel, potrivit statisticilor oficiale, de la proba scrisă de limba şi literatura română au fost eliminaţi 233 de candidaţi, cei mai mulţi în Mehedinţi - 33, Bucureşti - 29 şi Constanţa - 19. În celelalte judeţe numărul candidaţilor eliminaţi a fost mai mic.

Toţi cei 233 de candidaţi care au fost eliminaţi au pierdut dreptul de a mai participa la examenul de bacalaureat din toamna lui 2011 şi vara lui 2012 întrucât au încălcat regulamentul de organizare şi desfăşurare a acestuia.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat au început luni, când a fost susţinută testarea la limba şi literatura română. Elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine, marţi, proba de limbă maternă. În zilele următoare, respectiv 29 iunie şi 1 iulie, se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 3 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 5 - 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici