Ministerul Educaţiei: În acest moment, nu se impune modificarea datelor probelor examenelor naţionale

Nu se impune în acest moment modificarea datelor de desfăşurare a probelor examenelor naţionale, susţine Ministerul Educaţiei, în urma întâlnirii avute marţi cu reprezentanţi ai elevilor, părinţilor şi ai sindicatelor.

397 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei: În acest moment, nu se impune modificarea datelor probelor examenelor naţionale

„Referitor la întâlnirea desfăşurată astăzi, 6 iunie, între reprezentanţii Ministerului Educaţiei, ai elevilor, ai părinţilor şi ai sindicatelor reprezentative din învăţământul preuniversitar, respectiv Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, vă comunicăm faptul că toţi cei prezenţi au agreat că, în acest moment, nu se impune modificarea datelor de desfăşurare a probelor examenelor naţionale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

De asemenea, reprezentanţii ministerului precizează că au invitat federaţiile sindicale la o nouă întâlnire pentru finalizarea negocierilor pe Contractul Colectiv de Muncă.

Ministerul Educaţiei anunţă că, în perioada 31 mai - 6 iunie, procentul cadrelor didactice care se află în grevă a scăzut cu 4,78 şi, la nivel general, cu 5,26 (personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic).

Comparativ cu 31 mai, Ministerul constată că numărul cadrelor didactice care continuă greva a scăzut în toate judeţele, cu excepţia judeţului Covasna (+1,1%). La nivel general, cei mai mulţi angajaţi din sistemul preuniversitar şi-au reluat activitatea în judeţele: Vâlcea (12,6%), Ialomiţa (11,8%), Teleorman (11%), Botoşani (10,3%), Bucureşti (9%), Buzău (8%).

Ministrul Educaţiei Ligia Deca susţine că peste 10.000 de cadre didactice au renunţat la grevă după adoptarea de către Guvern a ordonanţei care prevede creşterea salariilor în învăţământ.

„Putem anunţa că de la momentul adoptării ordonanţei până astăzi avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învăţământ care au renunţat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice”, a spus marţi Ligia Deca.

Ea a precizat că în peste 1.000 de unităţi de învăţământ din ţară nicio persoană nu este grevă.

„Este o dovadă de încredere a cadrelor didactice în măsurile luate de Guvern şi sperăm ca prin discuţiile pe care le vom relua în contextul negocierii contractului colectiv de muncă pe sectorul Educaţie, vom relua aceste discuţii cu federaţiile sindicale mâine, şi în contextul altor măsuri pe care Guvernul le va lua, mă refer la negocierile pe legea salarizării, vom putea să vedem o reîntoarcere în sala de clasă atât a cadrelor didactice, cât şi a elevilor”, a spus ministrul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici