Ministerul Sănătăţii a publicat lista celor 50 de spitale cu probe neconforme la dezinfectanţi. 9 spitale se află în Capitală

Ministerul Sănătăţii a publicat lista celor 50 de spitale în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanţi, nouă dintre aceste unităţi fiind din Capitală, acolo unde au fost trataţi şi răniţii din incendiul de la Colectiv.

8608 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii a publicat lista celor 50 de spitale cu probe neconforme la dezinfectanţi. 9 spitale se află în Capitală

Ministerul Sănătăţii a publicat lista celor 50 de spitale cu probe neconforme la dezinfectanţi. 9 spitale se află în Capitală (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

LISTA COMPLETĂ AICI 

Institutul Naţional de Endocrinologie Parhon, Spitalul de Urgenţă Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Spitalul Sf. Ştefan, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino, Spitalul de Nefrologie Carol Davila şi Spitalul Universitar de Urgenţă sunt cele nouă unităţi clinice din Capitală în care rezultatele au fost neconforme în ceea ce priveşte dezinfectanţii folosiţi.

Printre cele nouă sunt şi unităţi medicale în care au fost trataţi răniţii dn Clubul Colectiv.

În total, Ministerul Sănătăţii a făcut publice numele celor 50 de spitale în care au fost depistate nereguli. Printre acestea se află şi alte clinici mari, cum ar fi: Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, Spitalul de Urgenţă Călăraşi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, Spitalul de Urgenţă Piatra Neamţ, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Spitalul Judeţean Slatina, Spitalul Judeţean Tulcea, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” din Galaţi, Institutul Oncologic “Prof.dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, Institutul Inimii "Nicole Stăncioiu" Cluj.

Ministerul mai precizează „că pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative perntru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză”.

Şi tot pe lista neagră se află şi: Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, Spitalul Clinic de Copii Braşov, Spitalul Făgăraşi, Centrul integrat medicină paleativă, Spitalul de Urgenţă Reşiţa, Spitalul Orăşenesc Lehliu Gară, Spitalul de Psihiatrie Săpunari, Spitalul Călăraşi Pneumologie, Spitalul Municipal Olteniţa, Institutul Inimii "Nicole Stăncioiu" Cluj, Institutul Oncologic “Prof.dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Municipal Mangalia, Spitalul Orăşenesc Hârşova, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, Spitalul Municipal Filantropia Craiova, Spitalul Municipal Calafat, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi, Spitalul Orăşenesc Bumbeşti, Spitalul Municipal Gheorgheni, Spitalul Cuza Vodă din Iaşi, Spitalul Municipal Caracal, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul Orăşenesc Negreşti-Oaş, Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, Spitalul Municipal Rădăuţi, Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, Spitalul Municipal Fălticeni, Spitalul Municipal Drăgăşani, SC Materna Care SRL, Spitalul Orăşenesc Horezu.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează faptul că acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici