Ministrul Agriculturii: Au fost controlate peste 700 de ferme de lapte şi au fost găsite probleme la 20-25

Doar 20-25 de ferme de lapte au fost identificate cu probleme legat de aflatoxină, după ce peste 700 de ferme din întreaga ţară au fost verificate, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

373 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii: Au fost controlate peste 700 de ferme de lapte şi au fost găsite probleme la 20-25

Ministrul Agriculturii: Au fost controlate peste 700 de ferme de lapte şi au fost găsite probleme la 20-25 (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Am identificat toate fermele cu probleme. Sunt cazuri izolate. Problema aflatoxinei nu putea fi ignorată pentru că este o problemă reală, care a existat în România, dar care în momentul de faţă este sub control", a spus Constantin în urma unei întâlniri cu reprezentanţii producătorilor şi ai procesatorilor de lapte.

El a afirmat că numărul de ferme cu probleme este foate redus.

"Au fost controlate peste 700 de ferme. Sunt identificate cu probleme undeva în jur de 20-25. Până mâine vom avea probabil rezultatele finale. Deci procentul este foarte mic. Toate aceste ferme, în momentul de faţă, sunt curate din punct de vedere al pericolului cu aflatoxină", a adăugat ministrul.

Acesta a precizat că în majoritatea fermelor care aveau probleme furajele sunt înlocuite şi acestea deja livrează lapte pentru piaţă.

"A trecut acea perioadă de 2-3 zile până când se elimină aflatoxina. Celelalte sunt sub monitorizare şi probabil că în perioada următoare şi acolo nu vor mai fi probleme", a mai spus Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici