Ministrul Agriculturii, Petre Daea: Angajaţii APIA să se gândească ce plătesc şi cui când sunt la serviciu

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, recomandă angajaţilor APIA ca atunci când ajung la serviciu şi se aşează pe scaunele din birouri să se gândească la ceea ce trebuie să plătească, nu la ceea ce vor face. ”Rog fermierii să ceară subvenţiile”, a spus ministrul.

1075 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii, Petre Daea: Angajaţii APIA să se gândească ce plătesc şi cui când sunt la serviciu

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: Angajaţii APIA să se gândească ce plătesc şi cui când sunt la serviciu

Petre Daea s-a aflat, sâmbătă, în localitatea Leţcani din judeţul Iaşi, unde s-a întâlnit cu mai mulţi producători la un târg, transmite corespondentul Mediafax.

”M-aş bucura dacă aş auzi de la dumneavoastră că aceşti colegi ai noştri (angajaţii APIA - n.r.) vin în întâmpinarea dumneavoastră, ajutându-vă la realizarea proiectelor pentru că sunt două instituţii (APIA şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale - n.r.) care trebuie să dea bani şi să nu ia bani. Agenţia de Plăţi este o agenţie care plăteşte, le-am spus-o colegilor, atunci când intră în instituţie şi se aşează pe scaunul de lucru, indiferent în ce birou, să se gândească ce plătesc în ziua respectivă şi cui, nu la ce fac în ziua respectivă. Anul acesta şi de aici încolo fermierii trebuie să ştie că nu vor bate la uşile instituţiilor pentru a lua banii, ci vor bate o singură dată pe an, atunci când vor depune cererile, şi v-aş ruga, dragi fermieri, să o faceţi, în aşa fel încât şi anul viitor să putem continua pe acest curs al realizării obiectivului de acorda subvenţii”, a spus ministrul.

Potrivit lui Petre Daea, începând cu data de 16 octombrie se vor face şi plăţile subvenţiilor.

Acesta a adăugat că este nevoie de zootehnizare în România, “pentru că deja în producţia vegetală randamentele sunt remarcabile”.

"În România se cultivă 2,5 milioane de hectare cu porumb, fiind cea mai mare suprafaţă din UE cultivată şi randamentele anul acesta şi în viitori ani vor fi din ce în ce mai mari, iar producţiile totale nu îşi găsesc folosinţa în ţară, din cauza faptului că nu există un efectiv suficient de suine, spre exemplu, care este specia care consumă cel mai mult şi iată că trebuie să facem consumatorul de hrană în România, iar consumatorul de hrană este clar zootehnia”, a declarat Petre Daea.

Potrivit acestuia, şi cele 4,8 milioane de hectare de pajişti ale ţării sunt importante şi această suprafaţă trebuie “valorificată de către cele două specii, respectiv ovina şi taurina de carne.

“Căutăm soluţii şi avem instrumente prin subvenţiile care sunt destul de constitente, la această dată în aşa fel încât efectivele de animale să crească şi să putem valorifica această resursă, pajiştile şi să folosim evident porumbul care să nu îl trimitem la export pur şi simplu şi să îl transformăm în carne pentru a câştiga mai mult fiecare fermier şi pentru a câştiga ţara în final.”, a declarat Daea la Leţcani.

Ministrul Agriculturii a vizitat târgul Agralim, destinat ferimerilor. Daea şi-a cumpărat un borcan cu miere şi unul cu dulceaţă de ardei iute produs de elevii de la Liceul Agricol din Miroslava. Tinerii au vrut să îi dăruiască ministrului cele două borcane, însă Daea a insistat să le plătească.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici