Ministrul Apărării: Parada de 1 Decembrie se ţine, dar nu va avea amploare, din lipsă de bani

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, sâmbătă, la o manifestare prilejuită de Ziua Armatei României, că parada de 1 Decembrie se va ţine cu certitudine, dar că, în lipsa fondurilor, nu va avea o amploare deosebită.

421 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării: Parada de 1 Decembrie se ţine, dar nu va avea amploare, din lipsă de bani

Ministrul Apărării: Parada de 1 Decembrie se ţine, dar nu va avea amploare, din lipsă de bani (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"O să fim în stradă, venerăm, vom respecta ziua de 1 Decembrie, Ziua Naţională, ziua pentru care mulţi au sângerat, dar, dacă ne uităm puţin în istorie, la 1 Decembrie 1918, armata română nu a intrat în Transilvania de atunci, ci la zece zile după aceea, ca să nu se considere că voinţa românilor, prin referendumul de la Alba Iulia, a fost impusă de către armată", a ţinut să precizeze ministrul Apărării.

Întrebat dacă nu vor mai fi folosite avioane şi tancuri la paradă, demnitarul a răspuns afirmativ.

"Da. Avioanele vor sta pe locurile lor. Costurile sunt foarte mari. Un tanc consumă 3,3 litri de motorină pe kilometru", a subliniat Dobriţoiu.

"Vă daţi seama că vor fi militarii cu sufletele, cu conţtiinţa curată, cu toată patima, cu tot focul lor, toată dragostea lor de ţară acolo, la Arcul de Triumf", a comentat ministrul Apărări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici