Ministrul de Interne a avansat 29 dintre cei 76 de membri ai detaşamentului de jandarmi revenit din Afganistan

Ministrul Adminstraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a semnat avansarea în grad, înainte de termen, a 29 dintre cei 76 de militari ai detaşamentului de jandarmi care, sub egida NATO, i-a învăţat pe viitorii poliţişti afgani să-şi apere viaţa şi să intervină în forţă.

217 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne a avansat 29 dintre cei 76 de membri ai detaşamentului de jandarmi revenit din Afganistan

Ministrul de Interne a avansat 29 dintre cei 76 de membri ai detaşamentului de jandarmi revenit din Afganistan (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Reveniţi în ţară după şase luni, timp în care i-au pregătit pe poliţiştii afgani să facă faţă mai bine situaţiilor din ţara lor, aflată în război civil, toţi cei 76 de jandarmi au primit "Distincţia de serviciu pentru misiuni în străinătate" de la ministrul Duşa, iar 29 dintre ei au fost avansaţi mai devreme, cu ocazia zilei de 1 Decembrie - Ziua Naţională a României.

"Am primit mesaje de felicitare de la comandanţii străini care au lucrat cu dumneavoastră şi care au apreciat nivelul ridicat de pregătire de care aţi dat dovadă. V-aţi întors dintr-un loc periculos, poate cel mai periculos din lume, şi ne-aţi făcut să fim mândri de dumneavoastră", le-a spus Duşa jandarmilor prezenţi la festivitatea organizată cu ocazia revenirii în ţară.

În acelaşi context, comandantul jandarmilor întorşi în ţară i-a oferit lui Duşa drapelul detaşamentului, cu semnăturile tuturor luptătorilor, precum şi un bluzon specific forţelor naţionale care desfăşoară misiuni în Afganistan.

Plutoierul major Vasile Căprioară a declarat, pentru MEDIAFAX că, în cele şase luni ale misiunii, au fost pregătiţi mai mulţi afgani desemnaţi de şefii triburilor locale să conducă poliţia locală, aceştia urmând, la rândul lor, să-şi antreneze subalternii cu tehnicile învăţate de la jandarmii români.

Detaşamentul, condus de maiorul Victor Moloiu, a executat cea de-a treia misiune de instruire şi perfecţionare a forţelor de ordine din Afganistan, în perioada mai - noiembrie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici