Ministrul Energiei spune că nu există riscul unui blackout în România în perioada de iarnă

În România nu există riscul unei pene majore de curent, a unui blackout, în aceaastă iarnă, a dat asigurări ministrul Energiei Virgil Popescu, luni, într-o conferinţă de presă.

521 afișări
Imaginea articolului Ministrul Energiei spune că nu există riscul unui blackout în România în perioada de iarnă

Ministrul Energie spune că nu există riscul unui blackout în România în perioada de iarnă

Ministrul a spus că există stocuri de apă suficiente în lacurile de acumulare şi de cărbune, şi că nu vor fi progleme nici în aprovizionarea cu petrol, gaze naturale şi carburanţi auto.

„Toate rafinăriile vor procesa ţiţei care nu provine din Rusia, România a devenit independentă de ţiţeiul rusesc”, a precizat Popescu, în contextul în care Europa a adoptat un embargo asupra petrolului din Rusia.

Stocurile de gaze sunt suficiente, iar România devine un hub de gaze regional, a spus ministrul.

Ministrul a adăugat că România lucrează, alături de alte state, la o formulă de calcul a preţului gazelor naturale, care ar urma să fie prezentată în cadrul unui consiliu extraordinar pe energie al UE, unde se va discuta despre plafonarea preţului la gaze.

Plafonarea preţului la gaze propusă în prezent este o invitaţie la creştere, şi lucrăm la o formulă de calcul care ţine cont de bursele internaţionale”, a spus Popescu, care a precizat că România se află în grupul statelor care doresc plafonarea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
popescu,
energie,
iarnă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici