Ministrul Energiei: Sper ca o posibilă intrare în insolvenţă a RADET să permită restructurarea regiei

Ministrul Energiei, Vlad Georgescu, a declarat că susţine măsura de intrare în insolvenţă a RADET, aceasta înseamnând, în primul rând, plata facturilor la zi, a precizat ministrul.

345 afișări
Imaginea articolului Ministrul Energiei: Sper ca o posibilă intrare în insolvenţă a RADET să permită restructurarea regiei

Ministrul Energiei: Sper ca o posibilă intrare în insolvenţă a RADET să permită restructurarea regiei (Imagine: Catalina Filip / Mediafax Foto)

"Ţin să precizez că susţinem orice formă de protecţie juridică, atât timp cât societatea se reclădeşte pe principii solide şi nu periclitează bunăstarea cetăţenilor. Insolvenţa înseamnă, în primul rând, plata facturilor la zi. Cu privire la situaţia ELCEN, în acest moment Consiliul de Administraţie analizează cele mai bune soluţii pentru a continua, în termeni corecţi, relaţia comercială cu RADET şi de a se proteja, la rândul ei, de efectele insolvenţei RADET", a transmis Ministrul Energiei, Vlad Georgescu.

Oficialul a anunţat astfel că susţine măsura intrării în insolvenţă a societăţii de furnizare energie termică din Bucureşti, RADET, care a anunţat, miercuri, că depune documentele pentru insolvenţă.

"Măsurile de restructurare nu sunt o scuză pentru neplată şi mă bucur că am agreat în săptămânile anterioare, împreună cu Primarul General al Capitalei, necesitatea plăţii facturilor curente. Această responsabilitate revine autorităţilor locale şi mă aştept s-o îndeplinească. Sper că acest lucru este bine înţeles de toată lumea. Plăţile către ELCEN nu sunt un moft, ci o necesitate absolută pentru a plăti furnizorii la timp şi pentru a produce apă caldă şi căldură pentru populaţie", a adăugat ministrul într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre privind mandatarea Consiliului de Administraţie RADET Bucureşti de a lua toate măsurile tehnice, juridice şi economice necesare pentru asigurarea continuităţii activităţii regiei, pentru garantarea livrării agentului termic pentru populaţie şi instituţii. În proiect a fost introdus un amendament de intrarea a RADET în insolvenţă, urmând ca instituţia să se adreseze unei instanţe.

"A fost o hotărâre prin care ne mandatează pentru iniţierea procedurii de insolvenţă a Regiei. Practic, ne punem sub protecţia Tribunalului. Noi doar am prezentat situaţia gravă în care ne aflăm, în care avem 3,9 miliarde lei datorie către ELCEN. Nu avem posibilitatea fizică să o plătim. În şedinţa de Consiliu de Administraţie de mâine (n.r. joi) vom lua act de hotărârea CGMB şi vom înainta cerere către Tribunalul Bucureşti", a precizat preşedintele Consiliului provizoriu de Administraţie al RADET.

RADET are datorii către Electrocentrale Bucureşti în valoare de peste 3,9 miliarde lei, susţine preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici