Ministrul Justiţiei a cerut DNA şi Parchetului General statistici cu dosare de corupţie cu magistraţi de la Secţia de anchetare

Cătălin Predoiu a solicitat Parchetului General şi DNA statisticile cu dosarele de corupţie cu magistraţi, instrumentate în prezent de Secţia de anchetare, pentru a fi analizate, ministrul explicând că orice iniţiativă legislativă pe care instituţia o va emite va fi bazată pe date concrete.

292 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei a cerut DNA şi Parchetului General statistici cu dosare de corupţie cu magistraţi de la Secţia de anchetare

Ministrul Justiţiei a cerut DNA şi Parchetului General statistici cu dosare de corupţie cu magistraţi de la Secţia de anchetare

Ministrul Justiţiei solicită Parchetului General şi DNA statisticile privind numărul dosarelor ce privesc cauze de corupţie ale magistraţilor instrumentate de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi DNA, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut luni, o întâlnire cu Dimitrie Bogdan Licu, procurorul general interimar al României şi Călin Nistor, Procurorul-Şef interimar al DNA, pe tema statisticilor judiciare deţinute de cele două instituţii privind dosarele de corupţie în care au fost implicaţi magistraţi, instrumentate de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), respectiv DNA.

„În calitate de Ministru al Justiţiei, voi analiza statisticile pe care le-am solicitat de la PICCJ şi DNA privind numărul dosarelor instrumentate de SIIJ, respectiv DNA, în care au fost implicaţi magistraţi. Orice document de politici publice pe care ministerul l-ar putea emite în perioada următoare, va fi fundamentat pe baza unei analize riguroase a situaţiei reale din teren. Ministerul Justiţiei îşi va fundamenta toate deciziile de politică publică, inclusiv cele privind politica penală dar şi iniţiativele legislative, pe baza datelor şi cifrelor concrete, fără să fie influenţat de percepţiile publice vehiculate pe o temă sau alta”, a declarat Cătălin Predoiu, la finalul întâlnirii.

Potrivit aceluiaşi comunicat, Ministerul Justiţiei va continua consultările pentru a identifica, împreună cu partenerii instituţionali, soluţii pentru crizele care afectează justiţia.

De asemenea, Cătălin Predoiu va consulta şi evaluările interne din cadrul aparatului ministerului, „serios afectat de politica de resurse umane aplicată în perioada 2016 – 2019”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici