Ministrul Justiţiei , despre comisia "Călăraşi": Decizie până la urmă politică, de a clarifica anumite lucruri

Ministrul Justiţiei a declarat, joi, întrebat despre înfiinţarea unei comisii "Călăraşi", că aceasta ar fi o decizie până la urmă politică de a clarifica anumite lucruri pentru a nu plana niciun fel de suspiciuni şi a arătat că procurorii nu pot fi chemaţi la audieri dacă e vorba de dosare penale.

227 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei , despre comisia "Călăraşi": Decizie până la urmă politică, de a clarifica anumite lucruri

Ministrul Justiţiei , despre comisia "Călăraşi": Decizie până la urmă politică, de a clarifica anumite lucruri (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Robert Cazanciuc a fost întrebat despre oportunitatea înfiinţării unei comisii parlamentare "cazul Călăraşi": "Este o decizie până la urmă politică, de a clarifica anumite lucruri care merită clarificate, cel puţin în spaţiul public, pentru a nu plana niciun fel de suspiciuni".

El a fost întrebat dacă, în cazul în care procurorii ar fi chemaţi să dea exlicaţii în Parlament, el ar susţine acest lucru. "Nu cred că va fi vreun procuror chemat în Parlament să dea exlicaţii pentru modul în care au soluţionat sau nu anumite dosare, aşa ceva nu cred că se va întampla", a spus Robert Cazanciuc.

"Procurorii pot fi chemaţi în Parlament şi au fost chemaţi în Parlament pentru discuţii pentru noile coduri, dar cred că prezenţa lor trebuie să se oprească aici, la dezbateri pe acte normative şi nu la discuţii despre dosare soluţionate sau în curs de soluţionare", a explicat ministrul Justiţiei.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta a confirmat că a discutat, la Guvern, cu liderul PNL, Crin Antonescu, despre proiectul de înfiinţare a comisiei de anchetă Călăraşi şi a afirmat că Antonescu i-a comunicat că, de principiu, este de acord, dar mai trebuie studiate obiectivele şi componenţa comisiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici