Ministrul Mediului, Tanczos Barna: Când ar putea începe „Rabla pentru electrocasnice.” Valoarea voucherului pentru fiecare dintre produsele finanţate

  • Ordinul prin care se lansază Programul Rabla pentru electrocasnice va fi emis săptămâna aceasta, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Barna Tanczos.
  • Programul are un buget total de 40 de milioane de lei.
807 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului, Tanczos Barna: Când ar putea începe „Rabla pentru electrocasnice.” Valoarea voucherului pentru fiecare dintre produsele finanţate

Ministrul Mediului, Tanczos Barna: Când ar putea începe „Rabla pentru electrocasnice.” Valoarea voucherului pentru fiecare dintre produsele fiananţate

Programul Rabla pentru electrocasnice începe zilele următoare, precizează la Digi 24 ministrul Mediului, Barna Tanczos.

Acesta spune că Ordinul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Întrebat dacă programul ar putea începe luni, Barna Tanczos a răspune: „poate începând de vieri, că tot e Vinerea Verde”.

La sfârşitul lunii aprilie ministrul Mediului preciza că programul va avea trei subcategorii pentru a nu se transforma într-un „program de cumpărat televizoare”.

Potrivit acestuia, programul se va focusa pe aparatură care va avea consum mic de energie şi va avea trei subcategorii.

„Eficienţa prin reducerea consumului să fie maximă. Ne concentrăm în prima fază pe maşinile de spălat, frigidere, după care venim cu a doua etapă, probabil la două săptămâni, vom veni cu a doua etapă, pentru laptop, tabletă şi televizor, astfel încât să asigurăm pentru familiile care trebuie să doteze gospodăria cu tablete şi laptopuri. Copiii au mare nevoie de asemenea sprijin pentru a putea participa la ore. În ultima fază, la probabil 4 săptămâni de la lansare, venim cu programul pentru aparate de aer condiţionat, maşină de uscat rufe şi ce mai rămâne. Ele vor fi disponibile pentru cetăţeni pe bugete alocate pe fiecare subgrupă, astfel încât eficienţa programului să fie maximă şi ca nu cumva să transformăm într-un program de cumpărat televizoare”, a mai spus ministrul.

Iniţial, Rabla pentru electrocasnice” trebuia să înceapă în 15 decembrie, însă programul a fost amânat.

Fostul ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Mircea Fechet anunţa că Programul are un buget total de 40 de milioane de lei şi va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generaţie, pentru cel puţin 100.000 de români.

Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanţate prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) patru produse care nu au existat în ediţiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri şi tablete.

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fiananţate

  • laptopuri – finanţare de 500 de lei;
  • aparate de aer condiţionat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, maşini de spălat vase, cu o finanţare nerambursabilă de 400 de lei;
  • tablete şi maşini de spălat rufe – finanţare nerambursabilă de 300 de lei;
  • aspiratoare, cu o finanţare nerambursabilă de 200 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici