Minivacanţa de Revelion. Trei staţiuni de pe Valea Prahovei, sufocate de trafic. Aglomeraţie pe DN1 către Bucureşti/ UPDATE: Coloane întinse pe km, la intrările în Poiana Braşov şi Rânca

Traficul rutier este intens, miercuri, pe DN1, în Sinaia, Buşteni şi Azuga, către Bucureşti. S-a format o coloană de maşini în mişcare în zona Comarnic spre Braşov, anunţă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

4790 afișări
Imaginea articolului Minivacanţa de Revelion. Trei staţiuni de pe Valea Prahovei, sufocate de trafic. Aglomeraţie pe DN1 către Bucureşti/ UPDATE: Coloane întinse pe km, la intrările în Poiana Braşov şi Rânca

Trei staţiuni de pe Valea Prahovei, blocate. Trafic intens pe DN1 către Bucureşti

Potrivit IPJ Prahova, circulaţia rutieră este intensă pe DN1, în Sinaia, Buşteni şi Azuga, către Bucureşti.

De asemenea, s-a format o coloană de maşini în mişcare în zona Comarnic spre Braşov.

Pe DN1A Cheia ninge uşor, drumarii intervenind cu material antiderapant.

Coloană de maşini pe 5 kilometri pe drumul de Poiana Braşov. Turiştii, sfătuiţi să ia autobuzul

Poiana Braşov este arhiplină, iar pe drumul spre staţiune se merge bară la bară, în coloană. Autorităţile fac apel către turişti să folosească mijloacele de transport în comun, având în vedere că s-a format o coloană de maşini de 5 kilometri din Braşov până în Poiană.

„În acest moment este coloană de la kilometrul 7 până în Poiana Braşov, pe o distanţă de 5 kilometri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Pentru că turiştii încă urcă în staţiune cu maşinile proprii, însă locurile de parcare sunt ocupate, municipalitatea face un apel către turişti să folosească autobuzul de Poiană.

„Cei care urcă cu maşinile proprii riscă să petreacă mult timp în trafic şi ajunşi în Poiană să nu găsească loc de parcare”, avertizează reprezentanţii municipalităţii braşovene.

Un echipaj al Poliţiei Locale redirecţionează maşinile spre parcarea multietajată, dar ţinând cont de numărul maşinilor aflate deja în coloană, în curând şi parcarea aceasta va fi plină.

Apeluri similare au fost lansate de autorităţi în ultimele două zile, când parcările din Poiana Braşov s-au ocupat. În Poiana Braşov sunt disponibile aproximativ 4.000 de locuri de parcare.

Coadă de peste 4 kilometri de maşini care vor să intre în staţiunea Rânca

O coadă de peste 4 kilometri de maşini s-a format la intrarea în staţiunea Rânca. În zonă zăpada este viscolită, iar utilajele de deszăpezire intervin cu dificultate din cauza numărului mare de maşini.

Potrivit Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, la intrarea în staţiunea Rânca s-a format coadă de peste 4 kilometri de maşini care vor să intre în staţiune.

În zona de creastă viscoleşte zăpada, iar autoturismele care vor să intre în staţiune fac dificilă acţionarea cu utilaje, arată sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici