Elevii şi profesorii se lovesc zilnic de minusurile şcolii online: Internetul cade, sunetul nu se aude mereu, iar la tablă nu vede nimic

  • Ana Petraş, elevă: De acasă, nu văd ce scrie profesorul pe tablă
  • Alina Pandele, profesoară: Intonaţia trebuie să fie clară ca elevii să ne poată auzi
  • Daniela Voinea: Am făcut poze cu tabla, cu rezumatul, atunci când nu am reuşit altfel
6281 afișări
Imaginea articolului Elevii şi profesorii se lovesc zilnic de minusurile şcolii online: Internetul cade, sunetul nu se aude mereu, iar la tablă nu vede nimic

FOTO: Profimedia

Ana Petraş este elevă în clasa a X-a şi învaţă online încă de când a început noul an şcolar. Îţi spune că nu este totul atât de uşor, cum părea cel puţin la prima vedere. Conexiunea la internet este de multe ori foarte slabă, iar la tablă nu prea se înţelege nimic.

„La noi la şcoală nu se vede la tablă, depinde de profesor cum vorbeşte ca să se audă. Noi, cei de acasă, trebuie să ne transcriem tot după ce se termină orele. Am avut probleme cu microfonul că nu-mi dădeam seama de ce nu mergea. Profesorii nu prea bagă în seamă ambele grupe”, spune Ana.

„Având în vedere că suntem o şcoală din Bucureşti, suntem un liceu cu peste 1.600 de copii, este inadmisibil ce se întâmplă şi sperăm că se vor schimba lucrurile. Este foarte, foarte greu să ţii copilul motivat. Clar îşi pierde interesul pentru şcoală”, este de părere Ioana Tatavura, părinte. 

Alina Pandele este profesoară la şcoala ”Sfinţii Voievozi” din Capitală şi îţi spune că, într-adevăr, pentru ca elevul să o poată vedea, de acasă, ea nu se poate mişca din faţa camerei cu microfon. Iar dacă udă tabla, nu se mai vede nimic. Şi vocea ei trebuie să fie una puternică şi să aibă intonaţie. Altfel .. praful se alege de ora predată pentru cei care învaţă de acasă.

„Intonaţia noastră trebuie să fie cât mai clară, lucrăm pe partea asta cu dicţia, ca să ne putem auzi. Trebuie să avem grijă să stăm cât de cât în tablă atunci când elevul nu înţelege, să-i arătăm fix acolo pe text”, povesteşte Alina Pandele, profesor la Şcoala Gimnazială ”Sfinţii Voievozi”.

„Am recurs la WhatsApp, cu poze de pe tablă. Ei ne auzeau, nu vedeau tabla, trasmiteam pozele de pe tablă, transmiteam rezumatul lecţiei. Este normal să avem nevoie de un alt sistem de Internet, o conexiune pe fibră optică. Nu acel wireless cu care lucram noi de obicei. Am încercat să facem cu camerele de pe calculatoare – nu se vede”, spune şi Daniela Voinea, director la Şcoala Gimnazială ”Sfinţii Voievozi”. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici