Miting de solidaritate cu Ucraina: Lumânări care au format literele UE, aprinse la Cluj

Peste 50 de membri ai Tineretului Democrat Liberal (TDL) Cluj-Napoca au participat, vineri, în centrul municipiului, la un miting de solidaritate cu protestatarii din Ucraina, în cadrul căruia au aprins lumânări în memoria victimelor, formând literele UE, transmite corespondentul MEDIAFAX.

217 afișări
Imaginea articolului Miting de solidaritate cu Ucraina: Lumânări care au format literele UE, aprinse la Cluj

Miting de solidaritate cu Ucraina: Lumânări care au format literele UE, aprinse la Cluj (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Membrii TDL Cluj-Napoca s-au adunat, vineri, pe Bulevardul Eroilor din centrul municipiului la un miting de solidaritate cu protestatarii din Ucraina, în cadrul căruia au adus un panou cu fotografii ale violenţelor din Kiev, pe care au lipit mesaje în limbile română şi ucraineană, precum "Democraţia înseamnă alegeri libere”, "Stop violenţelor barbare”, "Ucraina în Europa”, "Cluj-Napoca e alături de voi”.

Tinerii democrat-liberali au purtat în piept cocarde în culorile steagului ucrainean pe care scria "Clujul alături de Ucraina” şi au ţinut în mâini afişe cu mesaje precum "Urâţi violenţele, iubiţi pacea” şi "Ucraina cu faţa la UE şi cu spatele la Rusia”.

Ei au adus şi steaguri ale Ucrainei, României şi UE, şi au aprins lumânări în memoria victimelor violenţelor din Kiev sub forma literelor UE.

La manifestare a fost prezent şi eurodeputatul PDL Rareş Niculescu.

Liderul TDL Cluj-Napoca, Ovidiu Câmpean, a declarat că singura soluţie pentru situaţia din Ucraina este dialogul democratic.

"Suntem profund îngrijoraţi de evenimentele din Ucraina şi considerăm că singura soluţie este dialogul democratic şi oprirea violenţelor. Clujul este un oraş european dintr-o ţară membră a UE şi am considerat că e de datoria noastră să organizăm un miting de solidaritate cu protestatarii din Ucraina şi să le transmitem că suntem alături de ei”, a spus Câmpean.

Mitingul de solidaritate cu Ucraina a durat o oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici