Moment istoric. România va asigura şi va garanta stabilitatea şi securitatea Europei şi NATO

Pentru prima dată în istorie, după episodul "Crimeea", România devine garantul securităţii întregii Europe si NATO pe ameninţări strategice care pot fi generate din cel mai mare "portavion" din Marea Neagră şi Rusia, afirmă vicepreşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, Bogdan Rodeanu.

10821 afișări
Imaginea articolului Moment istoric. România va asigura şi va garanta stabilitatea şi securitatea Europei şi NATO

„Sâmbătă au intrat prin portul Constanţa primele componente ale sistemelor Himars achiziţionate de România. Asta înseamnă capacităţi defensive, vectori sol-sol cu eficienţă de până la 300 km. Azi am votat în Plenul Camerei Deputaţilor achiziţia Sistemelor SIML: un sistem defensiv de rachete sol-navă cu bătaie de până la 300 km. Pentru prima dată în istorie, după episodul <Crimeea>, România devine garantul securităţii întregii Europe si NATO pe ameninţări strategice ce pot fi generate din cel mai mare <portavion> din Marea Neagră şi Federaţia Rusă; din peninsula Crimea, din bazinul Mării Negre. Lucrăm din plin cu partenerii NATO pe controlul aerian, prin escadrilele noastre F-16 /Mig21 şi bazele Borcea şi Mihail Kogălniceanu”, afirmă Bogdan Rodeanu, deputat USR.

El menţionează că sunt aşteptate, pentru instalare, primele interceptoare Patriot şi că va fi lansatp, în curând, procedura pentru Shorad VShorad.

„Putem fi mândri că suntem români. Ţara noastră va asigura şi va garanta stabilitatea şi securitatea unui întreg continent. Securitatea Europei, dar şi a unei Alianţe: NATO - de aici, de pe Flancul de Est. Etapa 2 a fost finalizată”, conchide Rodeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici