Motiv de revoltă în armata Ucrainei. Soldaţii care au slujit pe front doi ani şi jumătate au rămas fără dreptul de a fi trimişi acasă

Ucraina a anulat prevederea care îi elibera pe soldaţii aflaţi pe front după 36 de luni în serviciul militar.

1908 afișări
Imaginea articolului Motiv de revoltă în armata Ucrainei. Soldaţii care au slujit pe front doi ani şi jumătate au rămas fără dreptul de a fi trimişi acasă

Motiv de revoltă în armata Ucraina. Soldaţii care slujesc pe front doi ani şi jumătate pierd dreptul de a fi trimişi acasă

Cu armata ucraineană depăşită numeric de Rusia pe câmpul de luptă, „ofensiva continuă pe toată linia frontului. Şi, în prezent, este imposibil să slăbeşti forţele de apărare”, a anunţat ieri, la televiziunea de stat, Dmitro Lazutkin, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Ucraina.

Declaraţia a stârnit furia militarilor, după ce a fost ştearsă o clauză dintr-un proiect de lege care le-ar fi dat dreptul celor care au petrecut perioade lungi de luptă în primele linii şansa de a se întoarce acasă.

„Nu putem lua decizii pripite acum”, a adăugat Lazutkin, explicând opoziţia Armatei faţă de măsură. Liderii militari au făcut presiuni pe lângă  politicieni să renunţe la un proiect de lege, adoptat la prima lectură în februarie, care le-ar fi oferit soldaţilor aflaţi în serviciu pe front mai mult de 36 de luni (doi ani şi jumătate) opţiunea de a fi trimişi acasă.

Proiectul de lege a fost aprobat în primă lectură în Parlament în februarie. Dar acea clauză a fost înlăturată ieri, înainte de a doua lectură, după un recurs al şefului Armatei şi al ministrului Apărării.

Autorităţile de la Kiev se tem că astfel vor rămâne fără oameni pe front, în condiţiile în care ruşii oricum îi depăşesc numeric.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici