Motivarea deciziei în DOSARUL TRANSFERURILOR: Expertizele oamenilor de fotbal nu combat expertiza Gărzii Financiare

Curtea de Apel Bucureşti arată în decizia de condamnare a oamenilor de fotbal din dosarul tranferurilor de jucători că expertizele comandate de aceştia nu combat rapoartele şi expertiza Gărzii Financiare şi că ei se fac vinovaţi de acuzaţiile aduse de procurorii anticorupţie.

1581 afișări
Imaginea articolului Motivarea deciziei în DOSARUL TRANSFERURILOR: Expertizele oamenilor de fotbal nu combat expertiza Gărzii Financiare

Motivarea deciziei în DOSARUL TRANSFERURILOR: Expertizele oamenilor de fotbal nu combat expertiza Gărzii Financiare

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a dat, vineri, publicităţii motivarea deciziei din 12 noiembrie 2012, prin care această instanţă a desfiinţat achitările date de Tribunalul Bucureşti în dosarul transferurilor de jucători şi i-a condamnat pe George Copos, principal acţionar al FC Rapid, Jean Pădureanu, preşedintele clubului Gloria Bistriţa, Mihai Stoica, în prezent managerul general al FC Steaua, Cristian Borcea, fostul preşedinte executiv al FC Dinamo, şi alte patru persoane.

"Curtea, verificând sentinţa atacată, pe baza materialului probator aflat la dosar, în raport cu motivele de netemeinicie şi nelegalitate invocate, dar şi din oficiu cu privire la toate celelalte aspecte de fapt şi de drept deduse judecăţii constată că apelurile declarate de DNA, respectiv de părţile civile ANAF şi Licelul cu program sportiv Banatul Timişoara sunt fondate, prima instanţă pronunţând o hotărâre întemeiată pe o apreciere greşită a probelor, pe constatări de fapt denaturate şi neconforme cu realitatea evidentă".

Reevaluând materialul probator administrat în cursul celor două faze procesuale, fond şi apel, Curtea arată că "în mod greşit tribunalul a ţinut seama de raportul de expertiză extrajudiciară depus de inculpatul Copos Gheorghe, opiniile expertului fiind în evidentă contradicţie cu situaţia de fapt şi cu prevederile fiscale incidente în speţă şi ... consideră pertinente concluziile raportului de constatare tehnico-ştiinţifică 1.311 din 20 decembrie 2007, întocmit de Garda Financiară".

Judecătorii Curţii fac aceeaşi menţiune şi în cazul celorlaţi inculpaţi, arătând că aceştia au urmărit să încaseze ilegal profituri de pe urma tranferării jucătorilor.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 12 noiembrie 2012, condamnarea lui George Copos, principal acţionar al FC Rapid, la cinci ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi pentru patru ani pentru înşelăciune în formă continuată. Copos a mai primit un an şi şase luni pentru evaziune fiscală. În sentinţa dată, judecătorii au reţinut, în fiecare caz, pedeapsa cea mai mare, respectiv cinci ani de închisoare cu executare pentru George Copos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici