Motivul pentru care sute de refugiaţi ucraineni din Anglia ar putea rămâne fără adăpost

Sute de refugiaţi ucraineni care au ajuns în Anglia după izbucnirea războiului din Ucraina ar putea rămâne fără adăpost deoarece locuinţele utilizate nu mai sunt disponibile. Sunt şi persoane care se află deja în această situaţie, susţine Sky News.

1902 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care sute de refugiaţi ucraineni din Anglia ar putea rămâne fără adăpost

Motivul pentru care sute de refugiaţi ucraineni din Anglia ar putea rămâne fără adăpost

Unele familii care au fugit din Ucraina în Anglia s-au trezit că nu mai au adăpost, fie sunt în pericol de a ajunge pe străzi, deoarece locuinţa lor nu mai este disponibilă sau acordurile de cazare s-au terminat.

Potrivit datelor guvernamentale, aproximativ 660 de familii ucrainene sunt în pericol, situaţia fiind monitorizată de autorităţile locale. Dintre acestea, 480 sunt familii cu copii în întreţinere.

Oficialii britanici mai spun că statistica nu reflectă adevărata amploare a crizei, deoarece mai mult de un sfert dintre autorităţile locale nu au prezentat datele din comunităţile lor.

„Majoritatea covârşitoare a oamenilor se acomodează bine, dar în minoritatea de cazuri în care relaţiile de familie sau de sponsorizare se destramă, consiliile au datoria de a se asigura că familiile nu rămân fără un acoperiş deasupra capului. Consiliile au, de asemenea, acces la un serviciu pentru a găsi un nou sponsor în cazurile din cadrul programului Homes for Ukraine", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

Peste 77.200 de ucraineni au sosit în Marea Britanie de la începutul conflictului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici