MS cere plan de investiţii pentru Maternitatea Bucur, unde ultimele aparate sunt vechi de cinci ani

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a cerut, miercuri, managerului Spitalului de Urgenţă "Sf. Ioan" să propună un plan de investiţii pentru Maternitatea Bucur, după ce un medic al acesteia a criticat lipsa echipamentelor, ultimele dotări în respectiva unitate fiind făcute în urmă cu cinci ani.

210 afișări
Imaginea articolului MS cere plan de investiţii pentru Maternitatea Bucur, unde ultimele aparate sunt vechi de cinci ani

MS cere plan de investiţii pentru Maternitatea Bucur, unde ultimele aparate sunt vechi de cinci ani

După o perioadă de cinci ani, timp în care nu s-au mai realizat investiţii în Maternitatea Bucur, Ministerul Sănătăţii consideră solicitarea medicilor ca fiind una îndreptăţită şi legitimă. De asemenea, MS constată că ultima investiţie în aparatură medicală la Maternitatea Bucur s-a realizat în anteriorul mandat al actualului ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu", arată un comunicat al MS.

Ministerul mai precizează că, la repartizarea bugetului pe anul 2014, va avea în vedere solicitările Maternităţii Bucur, urmând să facă publice deciziile luate în acest sens, şi că a solicitat noului manager al Spitalului de Urgenţă "Sf Ioan", de care aparţine Maternitatea Bucur, să propună un plan de investiţii, "care să corecteze marile probleme cu care se confruntă în prezent unitatea sanitară".

Şeful secţiei Obstetrică-Ginecologie din Maternitatea Bucur, Nicolae Pleş, a semnalat lipsa echipamentelor din maternitate şi utilizarea unor aparate de închiriat, marţi, cu ocazia donării unui incubator către unitate, de către Asociaţia "Salvaţi Copiii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici