Nereguli la subvenţiile pentru căldură de anul trecut: Peste 3.000 de ploieşteni trebuie să restituie sumele

Peste 1.200 de ploieşteni care iarna trecută au beneficiat de subvenţie de la bugetul local pentru încălzire au primit dispoziţii pentru a returna banii pe motiv că nu aveau dreptul de a beneficia de subvenţie, alţi aproximativ 2.000 de ploieşteni urmând să primească dispoziţii în acest sens.

388 afișări
Imaginea articolului Nereguli la subvenţiile pentru căldură de anul trecut: Peste 3.000 de ploieşteni trebuie să restituie sumele

Nereguli la subvenţiile pentru căldură de anul trecut: Peste 3.000 de ploieşteni trebuie să restituie sumele (Imagine: Shutterstock)

Potrivit datelor furnizate de Alina Istrătescu, şef Serviciu relaţii publice în Primăria Ploieşti, autorităţile locale au verificat cererile pentru subvenţia la încălzire primite din partea ploieştenilor anul trecut, iar în peste 3.000 de cazuri s-a constatat că beneficiarii nu aveau acest drept şi, prin urmare, trebuie să restituie sumele acordate de la bugetul local drept ajutor de încălzire.

Astfel, din aproximativ 16.000 de cereri verificate, experţii din primărie au stabilit că în 3.165 de cazuri banii trebuie restituiţi. De altfel, pentru 1.216 ploieşteni aflaţi în această situaţie autorităţile locale au emis deja dispoziţii privind returnarea banilor, în cazul celorlalţi aproximativ 2.000 de beneficiari aceste dispoziţii urmând să fie emise.

Ploieştenii aflaţi în această situaţie trebuie să restituie banii primiţi drept ajutor de încălzire după ce verificările au arătat că nu îndeplineau toate condiţiile pentru a primi acest ajutor.

Ajutorul de încălzire se acordă familiilor sau persoanelor singure numai pentru locuinţa de domiciliu sau de reşedinţă. OUG 70 din 2011 reglementează că persoanele care au diverse bunuri în proprietate nu beneficiază de acest ajutor.

Printre bunurile care duc la excluderea ajutorului de încălzire se numără: autoturisme cu o capacitate de peste 1.600 centimetri cubi, utilaje agricole sau de prelucrare agricolă, utilaje de prelucrat lemnul, inclusiv drujbe, depozite bancare de peste 3.000 de lei, dar şi terenuri intravilane de peste o mie de metri pătraţi în zonele urbane şi peste 2.000 de metri pătraţi în mediul rural.

Conform actului normativ citat, titularii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei sunt obligaţi să comunice administraţiei locale orice modificare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor acesteia în termen de cinci zile de la apariţia modificării.

Pentru sezonul rece 2012 - 2013, la Primăria Ploieşti s-au depus până acum aproape 11.000 de cereri pentru ajutoare de încălzire. Cele mai multe astfel de solicitări, respectiv aproximativ 7.300 de cereri, sunt din partea celor care locuiesc la blocuri şi sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Alţi 3.000 de ploieşteni care se încălzesc cu gaze şi alţi aproximativ 450 care folosesc drept combustibil lemne au solicitat iarna aceasta ajutor de încălzire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici