Neregului pe litoral: Hoteluri cu instalaţii electrice improvizate şi stingătoare neverificate, amendate

Mai multe unităţi turistice de pe litoral, printre care hoteluri, restaurante şi cluburi, nu au personal specializat în apărarea contra incendiilor, au stingătoare neverificate sau instalaţii electrice improvizate, au descoperit pompierii constănţeni, care au verificat 66 de astfel de obiective.

300 afișări
Imaginea articolului Neregului pe litoral: Hoteluri cu instalaţii electrice improvizate şi stingătoare neverificate, amendate

Neregului pe litoral: Hoteluri cu instalaţii electrice improvizate şi stingătoare neverificate, amendate

Reprezentanţii ISU „Dobrogea” au făcut verificări la 66 de unităţi de turism şi alimentaţie publică din staţiunile de pe litoral, printre care hoteluri, restaurante şi cluburi, în perioada 10 - 16 iunie.

Inspectorii au depistat, în cadrul acestor controale, 451 de deficienţe şi au aplicat 402 sancţiuni. De asemenea, au fost date 70 de amenzi în valoare de aproape 200.000 de lei.

„În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 451 deficienţe. De asemenea, au fost aplicate 402 sancţiuni, respectiv 332 avertismente şi 70 amenzi contravenţionale în valoare totală de 185.500 de lei”, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii ISU „Dobrogea”.

Printre abaterile cel mai des întâlnite se numără, potrivit reprezentanţilor ISU, lipsa personalului specializat în apărarea împotriva incendiilor, nefuncţionarea sistemului de iluminat pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, neverificarea stingătoarelor, dar şi existenţa unor instalaţii electrice improvizate.

„Ca urmare a activităţilor preventive desfăşurate şi a sensibilizării factorilor responsabili asupra riscurilor de incendiu existente, la nivelul unităţilor de turism controlate au fost executate peste 100 exerciţii de evacuare”, au mai precizat sursele citate.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa anunţă că vor efectua verificări la unităţile de cazare, de alimentaţie publică şi de agrement de pe litoral pe toată durata sezonului estival.

Taguri:
hoteluri,
amendate,
isu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici