NEWS ALERT Atac cibernetic la o facultate a Universităţii Politehnica Bucureşti. Au fost extrase date personale ale unor studenţi

Un atac cibernetic a avut loc asupra unei platforme informatice a Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti. Au fost extrase liste de utilizatori şi parţial date personale ale unor studenţi.

4264 afișări
Imaginea articolului NEWS ALERT Atac cibernetic la o facultate a Universităţii Politehnica Bucureşti. Au fost extrase date personale ale unor studenţi

NEWS ALERT Atac cibernetic la o facultate a Universităţii Politehnica Bucureşti. Au fost extrase date personale ale unor studenţi

Potrivit unui comunicat transmis de Universitatea Politehnica Bucureşti, atacul cibernetic a avut loc vineri şi s-a produs asupra platformei informatice a Facultatii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. A fost vizată platforma care asigură interfaţa între studenţi şi secretariatul facultăţii.

„În urma acestui atac au fost extrase listele de utilizatori înregistraţi pe platforma respectivă şi parţial unele date personale (CNP-urile unora dintre studenţi). Din fericire, nu a fost accesată şi baza de date principală a UPB în care sunt stocate datele personale ale studenţilor (situaţie şcolară, adresă, informaţii bancare etc). Aceste date sunt stocate în condiţii de siguranţă maximă”, au transmis reprezentanţii UPB.

Potrivit sursei citate, problema de securitate a fost remediată şi au fost demarate procedurile de informare a autorităţilor competente în vederea identificării şi tragerii la răspundere a autorului atacului cibernetic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici