Nicuşor Dan schimbă directoarea de la ASSMB. Primarul, supărat pe DNA

259 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan schimbă directoarea de la ASSMB. Primarul, supărat pe DNA

Nicuşor Dan schimbă funcţia de directoarea de la ASSMB

„În primul rând, ca să fiu foarte clar, toată lumea pentru care există suspiciuni trebuie cercetată. Însă, ce poate să creadă un cetăţean normal din România când primarul municipiului Bucureşti de trei ani, votat de 260.000 de oameni, vorbeşte într-una: corupţie, foloase necuvenite de miliarde de euro, PUZ-uri de sector, ISC şi nu există niciun fel de control... Şi vine DNA şi spune că a găsit corupţie de 39.000 de lei sau vine Parchetul şi spune că a găsit corupţie la Braşov, că viceprimarul a dat un spaţiu unui PNG să facă o exproziţie... Oare ce crede cetăţeanul român despre Justiţia din România în această alăturare de fapte”, spune Nicuşor Dan.

El precizează că a fost informat de avocatul Oanei Sivache despre situaţia acesteia, nu de procurori.

„Am primit de la avocatul doamnei, că DNA-ul nu s-a învrednicit să trimită oficial, am primit faptul că Parchetul îi interzice să ocupe funcţia de director pentru 60 de zile. Am luat act şi facem dispoziţia de înlocuire a ei cu cineva. Azi”, încheie Nicuşor Dan.

Procurorii DNA au anunţat miercuri punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile pentru Gabriela-Oana Sivache, la data faptelor director ASSMB, şi Ioan-Bogdan Furtună, director interimar al Spitalului Colţea.

Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi sunt cercetaţi pentru luare, respectiv dare de mită.

Conform procurorilor, în perioada 01.07.2023 - 27.02.2024, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi primit de la inculpatul Furtună Ioan-Bogdan foloase necuvenite ce ar fi constat în achitarea contravalorii chiriei lunare şi a facturilor de utilităţi, în cuantum de 39.295 lei, pentru un imobil din Bucureşti pe care şefa ASSMB l-ar fi ocupat împreună cu familia.

„În schimbul obţinerii acelor foloase, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi făcut demersuri pentru ca inculpatul Furtună Ioan-Bogdan să fie numit manager interimar al Spitalului Clinic Colţea, începând cu data de 04.11.2022”, transmite DNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici