Niţu: Dosarul de şantaj al lui Sebastian Ghiţă, clasat pentru că nu există probe

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, miercuri, că procurorii Parchetului ICCJ au dispus clasarea dosarului în care Robert Negoiţă l-a acuzat pe deputatul Sebastian Ghiţă de şantaj, pentru că nu există probe care să susţină afirmaţiile primarului Sectorului 3.

106 afișări
Imaginea articolului Niţu: Dosarul de şantaj al lui Sebastian Ghiţă, clasat pentru că nu există probe

Tiberiu Niţu (Imagine: Silviu Matei / Mediafax Foto)

"Clasarea dosarului a fost dispusă pentru că nu există probe care să dovedească fapta care a fost sesizată", a spus Tiberiu Niţu.

Procurorul general al României a precizat că nu ştie dacă Robert Negoiţă şi-a retras sau nu plângerea.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis să claseze dosarul în care primarul Sectorului 3 l-a acuzat de şantaj pe deputatul Sebastian Ghiță, declarau marţi, pentru MEDIAFAX, surse din PICCJ.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a depus în 13 mai, la Parchetul instanţei supreme, o plângere penală pe numele deputatului Sebastian Ghiţă, după ce acesta l-ar fi ameninţat cu moartea la telefon.

"Aici am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiţă, deputat, care acum o săptămână m-a sunat şi m-a ameninţat la telefon într-un mod josnic şi ruşinos. M-a ameninţat inclusiv cu moartea, adică o chestiune, în opinia mea, foarte gravă şi, din această perspectivă, cred că este de datoria mea să dăm un semnal în această ţară că cu astfel de securisme şi cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare păcat că un deputat în România, în Europa, ameninţă cu moartea un primar de sector", declara Negoiţă când a fost la PICCJ pentru a depune plângerea.

Întrebat cum au sunat ameninţările, în special cele cu moartea, Negoiţă a răspuns: "Mi-a spus: «Te termin. Ai intrat pe mâna mea, o să te termin. Mori de mâna mea, nu o să te las». Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus".

Robert Negoiţă mai spunea, întrebat dacă a înregistrat convorbirea telefonică în care a fost ameninţat: "Nu fac aşa ceva, nu sunt securist", el precizând, în acelaşi context, că ştie că instituţii abilitate ale statului înregistrează convorbiri telefonice.

Primarul preciza atunci că nu este în relaţii de prietenie sau de afaceri cu Sebastian Ghiţă.

Referitor la aceste neînţelegeri între Negoiţă şi Ghiţă, premierul Victor Ponta a încercat, în 3 iulie, să detensioneze situaţia şi a glumit spunând: "O să-i chem la emisiunea «Iarta-mă»!". Când i s-a atras atenţia că nu mai există această emisiune, Ponta a replicat "Nu-i nimic, o facem noi!".

Premierul a lăsat ulterior gluma deoparte şi a încheiat subiectul prin apelul la solidaritatea de partid de care membrii PSD trebuie să dea dovadă în perspectiva alegerilor prezidenţiale.

"Dincolo de acest lucru, pot să vă spun că la întâlnirea de la Orăştie şi cei mai tineri, din generaţia mea, şi cei mai puţin tineri şi mai experimentaţi au înţeles că avem un obiectiv fudamental comun şi că nimic nu-i mai impiortant decât acel obiectiv. Ori, din punctul ăsta de vedere, o să vedeţi, cum de altfel aţi văzut de multe ori în ultimii ani, un PSD extrem de solidar şi de disciplinat şi asta e una din armele noastre principale", spunea Ponta.

Robert Negoiţă şi Sebastian Ghiţă sunt colegi de partid - PSD, unde primul este vicepreşedinte, iar al doilea, deputat de Prahova.

Tot în luna mai, Sebastian Ghiţă a fost reclamat şi la DNA, de fostul director general AMPOSDRU Carmen Roşu, care îl acuză că a şantajat-o pentru ca firmele acestuia să câştige anumite contracte finanţate din fonduri europene.

"A făcut presiuni şi când am fost la POSDRU, şi la POSCCE, şi la Ministerul Fondurilor Europene. Peste tot. Şantajul continuă. Sunt oameni care vor începe să vorbească. Eu doar am început", declara atunci, pentru MEDIAFAX, Carmen Roşu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici