Nivelul ameninţării cibernetice în România este ridicat

Un sumar al raportului compact zilnic al situaţiei securităţii cibernetice din România a fost declasificat joi, cu ocazia Bucharest Cybersecurity Conference 2022. Departamentul Naţional de Securitate Cibernetică arată că nivelul ameninţării cibernetice în România este ridicat.

373 afișări
Imaginea articolului Nivelul ameninţării cibernetice în România este ridicat

Potrivit raportului, au fost 21.911 de evenimente de securitate cibernetică, în scădere, fiind 150 de ţinte vizate de atacuri.

„Atacatorii cibernetici pot exploata activ două disfuncţionalităţi ale browser-ului web Internet Explorer din sistemul de operare Windows - LogCrusher şi OverLog - cu scopul de a prelua dispozitivul într-o reţea botnet şi a-l folosi în atacuri tip Distributed-Denial-of-Service (DDoS). CVE-2022-37981 cu scor de severitate de 4.3 conferă unui atacator posibilitatea de a folosi dispozitivul vulnerabil în atacuri de tip Denial-of-Service (DoS) prin exploatarea activă a Windows Event Logging Service”, potrivit raportului.

Ca riscuri este prevăzută utilizarea sistemelor compromise în atacuri cibernetice de tip DDoS.

În acest context, DNSC recomandă actualizarea în regim de urgenţă a software-ului Internet Explorer, disponibilă pentru descărcare pe site-ul oficial al producătorului Microsoft.

În plan internaţional, numărul conturilor de utilizator compromise din Federaţia Rusă a crescut cu 136% de la începerea invaziei în Ucraina.

De asemenea, cetăţeanul ucrainean în vârstă de 26 de ani, Mark Sokolovski (alias Raccoonstealer, Photix, Black21jack77777) a fost arestat în Olanda şi aşteaptă extrădarea în Statele Unite unde este acuzat că este creierul operaţiunii din spatele troianului bancar „Raccoon Stealer”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici