Noi cazuri de gripă A/H1N1. Vezi unde s-au înregistrat

Mai multe cazuri de gripă A/H1N1 au fost înregistrate marţi, în mai mute localităţi din România, pacienţii fiind în stare bună şi sub tratament.

49 afișări
Imaginea articolului Noi cazuri de gripă A/H1N1. Vezi unde s-au înregistrat

Noi cazuri de gripă A/H1N1. Vezi unde s-au înregistrat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Copil de patru ani din Galaţi, diagnosticat cu gripă A/H1N1

Un copil în vârstă de patru ani din Galaţi a fost diagnosticat cu gripă A/H1N1, au anunţat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, precizând că pacientul este izolat la domiciliu, iar starea acestuia este bună.

"Avem un caz confirmat de infectare cu acest virus gripal. Este vorba despre un băiat în vârstă de patru ani, din Galaţi. Boala a debutat în 20 ianuarie, cu febră şi tuse. După diagnosticul clinic s-au trimis probe la Institutul Cantacuzino, care a confirmat infectarea cu A/H1N1. Starea celui mic este bună, el fiind în acest moment izolat la domiciliu. Din datele noastre, el nu fusese vaccinat antigripal", a declarat, marţi, coordonatorul delegat al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Liliana Moise.

Două persoane din Bistriţa-Năsăud au fost diagnosticate cu gripă A/H1N1

Două persoane din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost diagnosticate cu gripă A/H1N1, iar în prezent acestea se află internate în spital, fiind în curs de vindecare.

"Am primit confirmarea de la Institutul Cantacuzino că două persoane adulte, cu vârste de peste 30 de ani, au contractat virusul A/H1N1, iar celelalte trei au gripă sezonieră", a declarat dr. Doina Petri.

Dintre cele cinci persoane diagnosticate cu gripă, trei sunt internate în spital - cele două cu A/H1N1 şi una cu gripă sezonieră.

Două cazuri de A/H1N1, confirmate în Călăraşi

Un alt caz de gripă A/H1N1 a fost confirmat în judeţul Călăraşi, la un adolescent care în prezent se află izolat la domiciliu, sub tratament, au anunţat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Călăraşi

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi au primit marţi analizele de laborator de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti care au confirmat că un adolescent dintr-o comună din judeţul Călăraşi este infectat cu virusul A/H1N1.

Potrivit Cameliei Truică, medic primar epidemiolog al DSP Călăraşi, băiatul a fost iniţial internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, iar în prezent pacientul a fost izolat la domiciliu, starea acestuia fiind bună.

Un alt caz de gripă A/H1N1 a fost confirmat, luni seară, în judeţul Călăraşi la un copil în vârstă de patru ani din municipiu, acesta fiind de asemenea izolat la domiciliu.

Femeie însărcinată în luna a şasea, diagnosticată cu gripă A/H1N1 şi internată la Timişoara

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, Virgil Musta, a declarat că în urma analizelor de laborator marţi a fost confirmată prezenţa virusului A/H1N1 la o femeie gravidă în luna a şasea, în vârstă de 27 de ani.

"Ministerul Sănătăţii a confirmat un caz de gripă A/H1N1 la Timişoara. Este vorba despre o femeie în vârstă 27 de ani, din Timişoara, gravidă în luna a şasea, care în acest moment este internată la Spitalul «Victor Babeş» din Timişoara", a afirmat Musta.

Potrivit acestuia, starea femeii este bună, ea fiind izolată.

El a precizat că femeia a refuzat tratamentul cu Tamiflu deoarece nu are insuficienţă respiratorie, iar medicamentul ar putea avea efecte asupra sarcinii.

De la începutul anului, trei persoane diagnosticate cu gripă nouă au murit, două dintre cazuri fiind înregistrate la Iaşi, iar unul la Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici