Noi locuri de parcare în marile oraşe. Maşinile fără stăpân vor fi ridicate

  • O maşină abandonată pe stradă va fi ridicată mult mai repede decât până acum
  • Legea care schimbă regulile a fost publicată în Monitorul Oficial şi intră de luni în vigoare
  • Dacă deţii o astfel de maşină mai ai la dispoziţie 30 de zile ca să scapi de ea fără să fii sancţionat
  • Guvernul are 30 de zile la dispoziţie să elaboreze normele de aplicare a legii
525 afișări
Imaginea articolului Noi locuri de parcare în marile oraşe. Maşinile fără stăpân vor fi ridicate

Maşini fără stăpân

Oana este unul dintre bucureştenii care, seară de seară, ocolesc de câteva ori blocul în care locuiesc până să găsească un loc liber de parcare. De la volan, se uită lung la spaţiile ocupate de rable.

Noua lege promite că te scapă de ele. Proprietarii nu le mai pot ţine nefolosite pe locul de parcare mai mult de şase luni, faţă de un an, cum se întâmpla până acum. Mai mult de atât. Dacă primesc o somaţie de la primărie, trebuie să aducă în cinci zile şi ITP-ul, adică dovada că aceste maşini pot fi scoase în circulaţie.

Schimbările vizează şi maşinile care au fost înmatriculate în ale ţări, care până acum nu puteau fi ridicate.  

„De câţiva ani, această maşină nu a fost mişcată din acest loc. Este unul din cele peste 3.000 de vehicule din Bucureşti care ne ocupă locurile de parcare fără rost”, spune Oana. 

Număr de maşini abandonate pe stradă 

3.000 de maşini în Bucureşti  

300 în Braşov

Peste 700 în Cluj  

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici