Noi reguli în cultură: Se va evita prezenţa îndelungată pe scenă a actorilor din grupele de risc

Ordinul care reglementează activităţile din instituţiile culturale în contextul stării de alertă a fost publicat în Monitorul Oficial. Una dintre reglementări se referă la evitarea prezenţei îndelungate pe scenă a actorilor din grupele de risc.

375 afișări
Imaginea articolului Noi reguli în cultură: Se va evita prezenţa îndelungată pe scenă a actorilor din grupele de risc

Noi reguli în cultură: Se va evita prezenţa îndelungată pe scenă a actorilor din grupele de risc

Ministerul Culturii şi Ministerul Sănătaţii au semnat ordinul comun pentru măsurile de prevenire a contaminării cu noul coronavirus în domeniul culturii.

„Prezentul ordin actualizează reglementările pentru activitatea cu publicul şi activitatea angajaţilor din instituţiile de cultură precum: muzee şi galerii de artă, biblioteci şi librării, dar şi activitatea desfăşurată pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în domeniul producţiei de film şi audiovizual, evenimentele / acţiunile culturale organizate în aer liber şi de tip drive-in”, se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii.

Potrivit acestuia, pot fi organizate evenimente private cu cel mult 20 de persoane în spaţii închise şi cu 50 de persoane în aer liber.

„Noile activităţi reglementate sunt: modul în care se pot desfăşura expoziţii temporare de artă şi design, dar şi în ce condiţii se pot relua producţiile de spectacol şi concert în spaţiu închis. Ca elemente de noutate, evenimentele private pot fi realizate cu maximum 20 de persoane în spaţii închise şi cu până la maximum 50 persoane în aer liber, cu respectarea masurilor de siguranţă sanitară. De asemenea, au fost reglementate repetiţiile spectacolelor şi concertelor în spaţiul închis fără public. Angajatorii, organizatorii acestor evenimente, vor elabora instrucţiuni proprii pe baza evaluării de risc pentru fiecare angajat, în funcţie de programul de lucru, specificul activităţii desfăşurate, structura organizatorică, structura incintei. Medicii de medicina muncii vor face evaluarea de risc şi vor emite recomandări privind necesitatea purtării măştii pentru angajaţi, în funcţie de specificul activităţii defăşurate, iar responsabilul SSM va efectua instruirea angajaţilor în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă. Se va evita prezenţa îndelungată pe scenă a actorilor din grupele de risc (de exemplu cei cu vârsta peste 65 ani şi/sau cu boli cronice asociate)”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, ordinul stabileşte că expoziţiile temporare de artă şi design cum sunt cele de: pictură, desen, sculptură, design, instalaţii, artă new media, artă interactivă, performance, video, pot fi organizate în spaţii convenţionale precum muzee, galerii sau cluburi de artă, biblioteci, dar şi în spaţii alternative, în aer liber, hale sau vechi spaţii industriale, spaţii private, pavilioane temporare şi altele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici