Noi reguli privind lichidele şi bagajele de mână în aeroporturile britanice. Scanerele 3D vor intra în acţiune

Modificările vor fi făcute peste un an şi jumătate, astfel încât reprezentanţii aeroporturilor să aibă timp pentru a se adapta noilor reguli.

1505 afișări
Imaginea articolului Noi reguli privind lichidele şi bagajele de mână în aeroporturile britanice. Scanerele 3D vor intra în acţiune

Noi reguli privind lichidele şi bagajele de mână în aeroporturile britanice. Scanerele 3D vor intra în acţiune

Unele reguli de securitate privind lichidele şi obiectele precum laptopurile din bagajele de mână din aeroporturi vor fi eliminate în 2024, potrivit BBC.

Guvernul britanic a stabilit ca termen-limită iunie 2024 pentru ca majoritatea aeroporturilor să instaleze noi scanere 3D de înaltă tehnologie, care arată imagini mai detaliate ale bagajelor.

În urma acestor schimbări, cantitatea permisă de 100 ml de lichide va creşte la doi litri, iar pasagerii nu vor mai fi nevoiţi să scoată obiectele electrice din bagaje la controlul de securitate.

În prezent, pasagerii sunt obligaţi să scoată din bagajele de mână articole precum tablete, laptopuri şi lichide în timp ce trec prin controalele de securitate din aeroporturi.

Lichidele, inclusiv crema de soare, şamponul sau pasta de dinţi, trebuie să aibă cel mult 100 ml şi să fie aşezate într-o pungă de plastic transparentă.

Aceste limite sunt în vigoare din noiembrie 2006.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici