Nouă alertă METEO: Cod PORTOCALIU de ploi şi grindină în patru judeţe din Oltenia/ Aproape toată ţara, sub cod GALBEN

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis cod portocaliu de ploi şi grindină, marţi dimineaţa, pentru patru judeţe din Oltenia. Aproape toată ţara este sub atenţionare cod galben.

1554 afișări
Imaginea articolului Nouă alertă METEO: Cod PORTOCALIU de ploi şi grindină în patru judeţe din Oltenia/ Aproape toată ţara, sub cod GALBEN

Nouă alertă METEO: Cod PORTOCALIU de ploi şi grindină în patru judeţe din Oltenia/ Aproape toată ţara, sub cod GALBEN

Potrivit ANM, sunt sub atenţionare cod portocaliu judeţele Vâlcea, Olt, Gorj şi Dolj.

Aici se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, dar şi grindină de mici dimensiuni şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Atenţionarea ese valabilă până la ora 9.30.

ANM a emis şi o avertizare de instabilitate atmosferică temporar accentuată în toate regiunile ţării. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp.

Avertizarea este valabilă până joi, la ora 10.00.

Taguri:
ploi,
grindină,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici