Noua grilă a Legii salarizării unitare va fi finalizată pe 12-13 august şi adoptată în septembrie

Noua grilă a Legii salarizării unitare va fi finalizată şi prezentată în dezbatere în jurul datei de 12-13 august, urmând ca proiectul de lege să fie adoptat de Guvern la începutul lunii septembrie şi transmis Parlamentului, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Muncii, Mihail Şeitan.

103 afișări
Imaginea articolului Noua grilă a Legii salarizării unitare va fi finalizată pe 12-13 august şi adoptată în septembrie

Noua grilă a Legii salarizării unitare va fi finalizată pe 12-13 august şi adoptată în septembrie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Legea salarizării, cu noua grilă, va fi elaborată şi pusă în dezbatere în jurul datei de 12-13 august, iar la inceputul lunii septembrie va fi adoptată de Guvern şi trimisă la Parlament", a spus ministrul.

El a apreciat că prin noua lege vor fi eliminate şi discrepanţele de salarii între diferite ministere.

După o şedinţă de guvern organizată în luna iunie, surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că unii miniştri au reclamat în Guvern că funcţionari din subordine, ca şoferi, secretare şi alţi angajaţi, vor să plece la alte ministere unde au văzut că se câştigă mai bine, mai ales după prezentarea publică a veniturilor, şi au generat o discuţie în urma căreia s-a decis ca salariile acestora să fie uniformizate.

Miniştrii au reclamat faptul că mai mulţi funcţionari pe care îi au în subordine, precum şoferi, secretari, dar şi angajaţi încadraţi pe alte posturi, sunt tentaţi să plece spre alte ministere şi instituţii publice unde au observat că persoane încadrate pe un post echivalent sunt mai bine remunerate, nemulţumire amplificată după prezentarea publică a veniturilor din aceste instituţii.

În urma discuţiei din Guvern, premierul Emil Boc a cerut ca salariile şoferilor, secretarelor şi altor angajaţi din ministere să fie uniformizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici