Noua Zeelandă intenţionează să redeschidă frontierele pentru turiştii străini. Când vor fi aplicate noile schimbări

  • Noua Zeelandă, care a eliminat complet coronavirusul, intenţionează să îşi redeschidă cu grijă frontierele pentru călătorii internaţionali la începutul anului viitor, a declarat guvernul joi.
  • Oficialii au mai spus că vor întârzia a doua doză a vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer pentru a accelera vaccinarea cu prima doză în scopul de a proteja cât mai mulţi oameni, pe măsură ce ameninţarea variantei Delta creşte.
  • Succesul Noii Zeelande în gestionarea pandemiei de coronavirus a permis rezidenţilor să revină aproape la viaţa normală.
  • Acest lucru a fost realizat parţial prin închiderea graniţelor pentru cei care nu sunt rezidenţi sau cetăţeni.
255 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă intenţionează să redeschidă frontierele pentru turiştii străini. Când vor fi aplicate noile schimbări

Noua Zeelandă intenţionează să redeschidă frontierele pentru turiştii străini. Când vor fi aplicate noile schimbări

Premierul Jacinda Ardern a declarat că guvernul intenţionează să urmeze sfaturile experţilor şi să menţină strategia de eliminare. „În timp ce pandemia continuă să se dezlănţuie peste hotare, iar virusul continuă să se transforme şi să creeze mutaţii, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să blocăm câştigurile obţinute până în prezent, păstrând în acelaşi timp opţiunile noastre deschise”, a spus ea.

Ardern a declarat că graniţele nu se vor redeschide decât după finalizarea lansării vaccinurilor din Noua Zeelandă la sfârşitul anului. Lansarea a fost mult mai lentă decât în ​​majoritatea ţărilor dezvoltate, deşi începe să se accelereze, potrivit AP.

Ardern a spus că, de anul viitor, ţara va începe să permită călătorilor internaţionali să sosească pe o bază atent gestionată.

Turiştii complet vaccinaţi din ţările cu risc scăzut nu vor fi obligaţi să stea în carantină, a spus ea. Cei care sosesc din ţări cu risc mediu ar trebui să accepte o formă de carantină. Iar cei care sosesc din ţări cu risc ridicat sau care nu au fost vaccinaţi, ar trebui să stea 14 zile într-un hotel de carantină condus de militari, a spus Ardern.

Guvernul nu a furnizat un clasament al ţărilor în funcţie de risc, spunând că situaţia se poate schimba rapid.

Ardern a declarat că în octombrie va începe un nou proces care ar permite persoanelor care călătoresc în interes de afaceri să stea în carantină acasă, mai degrabă decât în ​​hoteluri administrate de militari, ca test al noului sistem pe care intenţionează să îl introducă pentru ţările cu risc mediu de anul viitor.

Ardern a anunţat, de asemenea, că va creşte timpul standard programat între dozele de vaccin Pfizer de la trei săptămâni la şase săptămâni. Ea a spus că grupurile iniţial vizate pentru vaccin, din care fac parte angajaţii frontierei şi persoanele în vârstă, au fost deja complet vaccinate.

Schimbările anunţate au fost binevenite pentru proprietarii de afaceri, inclusiv pentru cei din industria turistică, puternic afectată. Înainte de pandemie, peste 3 milioane de turişti vizitau Noua Zeelandă în fiecare an, iar turismul se număra printre cele mai mari industrii din ţară.

Liderul opoziţiei, Judith Collins, a declarat că anunţurile lui Ardern sunt un pas în direcţia bună, dar guvernul trebuie să-şi accelereze programul de vaccinare.
 
Aproximativ 29% dintre neozeelandezi au primit o doză de vaccin şi 17% sunt complet vaccinaţi. 

Succesul Noii Zeelande în gestionarea pandemiei de coronavirus a permis rezidenţilor să revină aproape la normal. Naţiunea din sudul Pacificului, formată din 5 milioane de oameni, a raportat doar 26 de decese de când a început pandemia.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici